Skatteregler sørget for at Elverum fikk råd til den franske stjernespilleren

SKATTEREGLER: Dersom Luc Abalo ikke oppholder seg i Norge i mer enn 183 dager i året, vil Elverum Håndball slippe unna med å betale kun 15 prosent skatt av franskmannens lønn.

SKATTEREGLER: Dersom Luc Abalo ikke oppholder seg i Norge i mer enn 183 dager i året, vil Elverum Håndball slippe unna med å betale kun 15 prosent skatt av franskmannens lønn. Foto:

Mange ble både imponert og overrasket da Elverum Håndball annonserte at de hadde hentet den franske stjernespilleren Luc Abalo (35) på en ettårskontrakt. Slik var det mulig.

DEL

Signering fikk mange til å sperre opp øynene, både nasjonalt og internasjonalt. Den tidligere Paris Saint-Germain-spilleren har tilbragt de siste åtte årene i Paris. Nå skal det skiftes ut med Norge og Elverum.

Men ikke i et helt år.

Ifølge TV 2 vil Abalo kun oppholde seg i Norge i maks et halvt år. Dette er på grunn av reglene om artistskatt. Om franskmannen oppholder seg i Norge i 183 dager eller mindre, vil nemlig Elverum Håndball slippe unna store summer med skatt.

– Det var den eneste måten vi hadde råd til han. Akkurat hva vi sparer er jeg ikke sikker på, for vi så aldri på noen andre løsninger, sier daglig leder i Elverum Håndball, Mads Fredriksen til TV 2.

Regelen om artistskatt gjør at Elverum kun betaler 15 prosent skatt av Abalos lønn mot 40–45 prosent dersom han hadde oppholdt seg i Norge i mer enn 183 dager. TV 2 skriver at franskmannen vil ha en nettolønn på rundt 500.000 kroner. I tillegg kommer leilighet og bil, som også må skattes av.

– At avtalene inkluderer bo og bil er nesten en selvfølge i utlandet, men det er ikke så vanlig her. Det er en stor utgift og kanskje den største utfordringen med overgangen, sier Fredriksen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken