Skitrekket på Budor åpner til helga – henter inspirasjon fra Hafjell og Sotsji

SESONGSTART: Geir Ødegaard Olsen (til venstre) fra Norwegian Snow Consulting ser gode muligheter for å utvikle Budor skianlegg; her sammen med Bernt Bjørnsgaard og Ola Bolstad fra Løiten Almenning.

SESONGSTART: Geir Ødegaard Olsen (til venstre) fra Norwegian Snow Consulting ser gode muligheter for å utvikle Budor skianlegg; her sammen med Bernt Bjørnsgaard og Ola Bolstad fra Løiten Almenning. Foto:

Langrennsfolket har boltret seg på Budor i fire uker allerede; om få dager åpnes også skitrekket.

DEL

Kjelkebakken må vente litt, men heis og nedfarter for slalåm og snøbrett kan tas i bruk lørdag og søndag 14. og 15. desember. Årets sesongstart i Budor skianlegg blir dermed et par uker tidligere enn i fjor, da anlegget åpnet 2. juledag.

Som alltid er det værgudene som rår i Løtenfjellet, og nå ligger snøen i rause mengder i bakken og lekeområdet, helt uten bruk av snøkanoner.

– Den rene snøen er viktig for oss, sier Bernt Bjørnsgaard, driftsleder i Løiten Almenning.

Miljømessig har Budor tatt nye skritt, blant annet ved å skifte til biodiesel på løypemaskinen, som går rundt 850 timer i løpet av vinteren. Ny avfallsløsning for hyttefolket er også snart på plass, med sortering og nedgravde søppelstasjoner ved Budorvegen og Østre Fjellveg.

For å utvikle Budor skianlegg har Bjørnsgaard invitert til fortsatt samarbeid med Nordbygda/Løten ski, som på nyåret vil arrangere nybegynnerkurs i alpint. Tirsdag deltok også tidligere Hafjell-sjef Geir Ødegaard Olsen, nå daglig leder og rådgiver i Norwegian Snow Consulting, på møte med de ansatte på Budor for å bidra med ideer og inspirasjon.

– Sørg for å ta vare på dem som kommer hit. Jo flere aktiviteter, jo mer øker verdien på hyttetomtene, sier Olsen.

Gode pakkeløsninger og flere tilbud året rundt er viktige grep for å styrke Budor som destinasjon, mener han.

Skianlegget på Budor er ikke av de største, men har gode kvaliteter, påpeker rådgiveren som selv har vært med på å bygge opp skianlegget i den russiske OL-byen Sotsji.

Med et godt tilbud på vinteren har Budor det beste utgangspunktet for å lykkes også på sommeren. Terrenget ligger der, og mulighetene er mange, fastslo deltakerne på møtet tirsdag. Sykkelstier, fisking, badeplasser og utsiktstårn er attraksjoner som kan gjøre Budor interessant for flere.

Artikkeltags