(Hamar Dagblad)

– Veldig bra bakker, og jeg har blitt mye bedre på å svinge i løpet av disse dagene. Jeg var her på ski-SFO for to år siden, og det var akkurat så moro som jeg husket det! sier Ole Morten Tårneby Brøndstad.

– Veldig fritt

For sjuende gang inviterte Vang Skiløperforening til SFO-skiskole i Hamar Alpinsenter i skolevinterferien.

– Første året samlet vi 50 barn. I år ble det 107. Vi la ut påmelding på nettet litt sent i år, men i løpet av tre dager så var det likevel fullt, forteller leder for alpingruppa, Grethe Bøhn Busterud.

SFOen i Lierberget samler barn på tvers av aldere og skolekretser. Her finnes det også barn fra Oslo og Stavanger, fordi de er på besøk hos besteforeldre.

I løpet av tre dager oppstår det mange nye vennskap.

– De er i en alder hvor det er veldig lett å få venner. Også holder vi det jo gående her oppe fra klokka 07.30 til 16.30, så de må forholde seg til hverandre hele dagen, sier Busterud og smiler.

Da Hamar Dagblad er innom er det skyfritt og optimale forhold i bakkene. Det er tid for pause, og Emil Nordtun har satt seg ned på en benk og nyter panoramautsikten i Vangsåsen:

– Det fine med SFO-skiskolen er at det er mye å gjøre. Også er det veldig fritt, sier Emil, som til daglig er elev ved Rollsløkken skole i Hamar.

– Herlig dugnad

– Hvorfor har Lierberget-SFOen blitt så populær, tror du?

– Foreldrene jobber og har et behov for et SFO-tilbud også i vinterferien, mens barna vil ut på ski. Her vet de at starten på vinterferien blir optimal, sier Busterud, og legger til:

Når en ser det ytende livet her oppe, og opplever den enorme skigleden, så blir også vi som er her på dugnad i godt humør.

I tre dager har hun 20 instruktører og frivillige i sving inne og ute.

– Det er så koselig stemning at det er en fryd å stille opp på dugnad, sier forelder Marthe Eggen.

– Vi må innrømme at vi også arrangerer dette for å gjøre Lierberget og Hamar Alpinsenter mer kjent og for at dette er en god inntektskilde for oss. Også er det en herlig måte å drive dugnad på, sier Busterud.

Lunsjen er over, det er kioskkø. Men må barna ut. Nå venter det konkurranser og mer action i bakkene.

– Dette har vært moro! Jeg har blitt mye bedre på å kjøre ski. Også får jeg til å hoppe! sier Julie Vardebakken.