Junior-NM i langrenn på Savalen fikk pris for årets arrangement

GJEV PRIS: Rennleder Geir Schjølberg under vinterens junior-NM i langrenn på Savalen med pris og diplom for årets arrangører innen langrenn i Norge.

GJEV PRIS: Rennleder Geir Schjølberg under vinterens junior-NM i langrenn på Savalen med pris og diplom for årets arrangører innen langrenn i Norge. Foto:

– Det var veldig gledelig å ta imot prisen fredag kveld.

DEL

Det sier Geir Schjølberg som var rennleder under Junior-NM i langrenn på Savalen i mars.

Størst og best

På et arrangør- og anleggsseminar i Norges Skiforbund på Gardermoen mottok han prisen for årets arrangører innen langrenn i Norge på vegne av de tre arrangørklubbene Tynset IF, Fåset IL og Alvdal IL.

Prisen ble overrakt av skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg i NSF.

– Det er 1.000 skirenn i en sesong og junior-NM i langrenn er det største av dem alle. Nå har vi bevist at vi er størst og best. Det må vi ta med oss videre, legger Schjølberg til.

Løyper i mesterskapsklasse

Før han ble bedt om å komme på scenen og ta imot prisen sa Røste dette:

-Junior-NM i langrenn er det langrennsmesterskapet med flest deltakere. Arrangøren på Savalen var godt forberedt og gjennomførte mesterskapet i vinter med en stor arrangørstab (over 100 frivillige). Gode løyper i lange traseer var det virkelig mesterskapsklasse over. Et stort pluss også for måten de involverte ungdommer i sentrale roller i arrangementet. Godt planlagte og gjennomførte premieseremonier skapte gode minner fra Savalen.

Litt overraskende

Per Inge Sagmoen var leder i hovedkomiteen og synes det er fantastisk moro med prisen.

– Selv om vi fikk mye positive tilbakemeldinger både under og etter arrangementet var det ikke i mitt hode at vi skulle få en sånn pris. Begrunnelsen kom litt overraskende ettersom ingen av oss arrangører visste om det. Dette er en stor påskjønnelse med tanke på alle funksjonærer som stiller opp og gjør en enorm innsats, sier han.

Sagmoen mener at prisen fra skiforbundet ikke gjør det vanskelig å få med folk på arrangementer i framtiden.

Stolt kretsleder

– Det er krevende å ta på seg et så stort arrangement, men når en har det engasjementet i hele arrangementsflokken er det en styrke, slår han fast.

Også leder Mette Thorslund i Hedmark Skikrets er med på hyllesten.

– Som kretsleder er jeg fryktelig stolt. Junior-NM i langrenn på Savalen var et godt arrangement på alle måter, og det er hyggelig at skikretsen får en sånn pris. Arrangementet var et samarbeid mellom tre idrettsklubber med lang og god erfaring. De løste det så fint med å involvere også andre arrangører og miljøer. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier hun.

Felles dugnadsfest

Mange i funksjonærstaben på Savalen var også med på et eller begge av de to arrangementene TransØsterdalen (sykkelritt) og Hovedløpet i Orientering som gikk av stabelen på Tynset i juni og august. Det skal feires på en felles dugnadsfest 1. november.

Foruten heder og ære resulterte for ordens skyld både junior-NM i langrenn på Savalen og Hovedløpet i Orientering på Tynset i økonomisk suksess med millionoverskudd.

Artikkeltags