Gjør klar 6,5 km langrennsløyper – og skicrossanlegg

40 CM: Langrennsløypene på Trysil-Knut Arena blir 6,5 km lange og 40 cm tykke.  Her fordeles snøen på skiskytterarenaen.

40 CM: Langrennsløypene på Trysil-Knut Arena blir 6,5 km lange og 40 cm tykke. Her fordeles snøen på skiskytterarenaen. Foto:

Snøen som helt siden april har ligger beskyttet under et 30 cm tjukt lag flis fordeles nå i tidligsnøløypene i Trysilfjellet. Og det er nok snø til å gjøre klar årets store tidligsnønyhet; Et helt nytt område for skicross og skilek.

DEL

– Nå har vi ca. 45.000 kubikkmeter snø, 10.000 kubikk mer enn i fjor. Det har gitt oss muligheter til å ha en bra backup, og bygge et skicrossanlegg og et skilekområde som vil gi et litt bredere tilbud enn vi har hatt tidligere, sier Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Det nye anlegget skal etableres nær skiskytterarenaen.

– Vi begynner å kjøre ut snø til langrennsløypene. Disse har prioritet, så tar vi skicross- og skilekområdet etter hvert, sier han.

Åpner lørdag

Tidligsnøløypene åpner lørdag.

– Da blir det muligheter for skitesting, og vi vil også sørge for at brukerne får litt energipåfyll i form av mat og drikke, sier Swärd.

45.000 KUBIKK: 45.000 kubikkmeter snø ble lagret ved klatreparken i Trysilfjellet over sommeren. Nå skal den fordeles langs 6,5 km langrennsløyper og i et nytt skicrossanlegg og skilekområde.

45.000 KUBIKK: 45.000 kubikkmeter snø ble lagret ved klatreparken i Trysilfjellet over sommeren. Nå skal den fordeles langs 6,5 km langrennsløyper og i et nytt skicrossanlegg og skilekområde. Foto:

Selv satser han på å bli en hyppig bruker av anlegget.

– Jeg gleder med til å komme i gang igjen, sier han.

Løypene vil i utgangspunktet være åpne i perioden 26. oktober til 15. desember.

6,5 km, 40 cm snø

Mandag begynte Trysilfjell Utmarkslag å kjøre ut snøen fra lageret ved klatreparken, og i løpet av uka vil løypenettverket på 6,5 km bli dekket av et drøyt 40 cm tykt snølag.

– Selv om vi har mer snø nå enn vi hadde i fjor, vil snøsålen kun bli marginalt tykkere nå i år. Men vi vil ha et større lager, slik at vi kan kjøre på mer om det blir høye temperaturer og mye regn, sier Swärd.

Han forteller at doseringen i en av de skarpeste svingene inn mot stadig er endret, slik at den blir mindre skarp.

– Traseen blir litt jevnere enn før, sier han.

Norges beste park

SkiStar Trysil vant prisen for Norges beste skipark under Snowboard Awards i Oslo lørdag kveld.

Snowboard Awards arrangeres av Brettforbundet for å hedre de som har vært med å prege snowboard-sporten i året som har gått. Vinnerne kåres via avstemming på Brettforbundets hjemmesider og ved hjelp av en fagjury.

At SkiStar Snow Park Trysil stikker av prisen «Årets park» begrunner fagjuryen slik: «Årets park er ikke bare én park, men de har ulike parker med varierte elementer for alt fra nybegynnere til proffe snowboardere. Selv om det er mye å holde orden på er parkene alltid velholdt og nypreppet», heter det i en pressemelding fra SkiStar Trysil.

Artikkeltags