Setter opp skibuss til Budor: – Når initiativet kommer fra ungdommen selv, må vi bare stille opp

TIL FJELLS: I februar og mars blir det skibuss fra Løten sentrum til Budor, etter initiativ fra Barn og unges kommunestyre. Det sørger Løten kommune og  Løiten Almenning for, her representert ved Bente Hagen og Johan Fischer.

TIL FJELLS: I februar og mars blir det skibuss fra Løten sentrum til Budor, etter initiativ fra Barn og unges kommunestyre. Det sørger Løten kommune og Løiten Almenning for, her representert ved Bente Hagen og Johan Fischer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag i vinterferien går den første skibussen fra Løten sentrum til Budor. – Vi vet at vi ikke kommer til å tjene penger på dette, sier Bente Hagen og Johan Fischer.

DEL

Det er Løten kommune og Løiten Almenning som går sammen og spleiser på skibussen. Forslaget kom fra Barn og unges kommunestyre, som har etterlyst et bedre busstilbud i bygda generelt og til Budor spesielt.

– Et kjempegodt initiativ. Når dette kommer fra ungdommen selv, må vi jo bare stille opp, sier Johan Fischer fra Budor.

Det er mange år siden sist det gikk fast skibuss til Løtenfjellet.

Med 25.000 kroner fra kommunen og allmenningen rekker det til sju bussturer i vinter, i første omgang som et prøveprosjekt for å teste interessen. Billetten koster 30 kroner hver veg, og det er ingen aldersgrense for å bli med, understreker Bente Hagen, kultur- og kommunikasjonssjef i Løten kommune.

– Dette er ikke bare for ungdommen, hvem som helst kan være med, sier hun.

Bussen går fra ungdomsskolen, og selv om første avgang er på en tirsdag formiddag, blir de sju turene spredt på ulike ukedager og tidspunkt. Tilbudet blir én gang i uka fram til påske og to ganger i påskeuka.

– Vi vet at ungdom i Løten er med på mange aktiviteter. På denne måten håper vi å gi et tilbud til flest mulig, sier Bente Hagen.

Hun er glad for samarbeidet med Løiten Almenning og Budor, som tilbyr billigere heiskort i skitrekket sammen med bussbilletten.

– Men det er to ting som er viktig å få med, sier kultursjefen:

– På bussen er det kun mulig å betale med kontanter. Og vi som setter opp bussen, kan ikke ta ansvar for ungdommene i bakken, eller sørge for at de rekker bussen hjem.

Busstidene blir lagt ut på Løten kommune og Budors nettsider.

– Nå starter vi med dette, og så får vi se hva det kan bli til videre, sier Hagen og Fischer. De utelukker ikke at skibussen i Løten er kommet for å bli.

Det er gode nyheter, mener BUK-ordfører Amalie Mittet Fossnes. Hun er stolt og glad for å høre at en sak som de unge selv tok tak i, nå gir resultater.

– Årets BUK bestemte seg fra og med første møte at vi skulle gjøre vårt beste for å fremme ungdommenes interesser i Løten og utnytte ressursene og den lille «makten» vi har fått tildelt. Vi håper på et spennende 2018 og fulle busser til Løten.

LES OGSÅ: God start for Budor Gjestegård – og i vinterferien kommer Drillo, Scheie og Hoel

Artikkeltags