– Vi har valgt å hedre Tor etter 50 år. Han har ikke fått altfor mye oppmerksomhet, sier kultursjef Per Ivar Strømsmoen.

Nå er det 50 år siden Svendsberget ble juniorverdensmester i skiskyting, og det akter ikke rendølene å la gå upåaktet hen.

– Rendalen kommune har tatt grep og fått med seg Rendalen IL, Åkrestrømmen Vel, Sjølisand skytterlag og komiteen bak statuen av Oddbjørn Hagen, sier Strømsmoen.

Svendsberget gikk for Sjølisand skytterlag mens han var aktiv skiskytter fra 1967 til 1978, og fikk med seg til sammen 10 VM-medaljer individuelt og i stafett.

– I tillegg gikk han langrenn for Engerdal Sportsklubb. Det hadde sammenheng med at han var i miljøet rundt Jo og Gjermund Eggen. Gjermund har bekreftet at han kommer på avdukingen, og vi håper at vi også får med oss Jo, fortsetter Strømsmoen.

Han legger til at de også har fått bekreftelse på at Erlend Slokvik som er president i Norges Skiskytterforbund og har sentrale verv i Olympiatoppen kommer.

– Lørdag er Veidemannsfestivalen godt i gang med en familiedag med Markens grøde og lokale tilbydere. Avdukingen vil skje klokka 12. Bysten med sokkel har kommet og vil bli montert av Per Hagen onsdag eller torsdag, sier Strømsmoen.

Det er kunstneren Bjørn Sørvang Hansen som har laget bysten av Tor Svendsberget. Lørdag er det også gratiskonsert med Erik Lukashaugen duo på Mistra Hotell.