Horten legger til at skiskyting er en attraktiv idrett både nasjonalt og internasjonalt. Derfor skal det bli spennende og å bringe den opp og fram.

Andre periode

– Jeg ble valgt inn i styret i Norges Skiskytterforbund i 2016 og dette blir min andre periode. Skiskytterforbundet måtte kjøre et ekstraordinært ting for å få ny president etter Svein Arne Slokvik, som har fått ny jobb som sportssjef i Norges Friidrettsforbund, sier Horten.

Han har engasjert seg lokalt og regionalt i skiskyttersporten i mange år. Det gjelder så vel med anleggsutbygging som trening og det administrative. Horten var også en av krumtappene og brukte utallige dugnadstimer på byggingen av TOS Arena på Os som sto ferdig våren 2009.

– Å være president i NSSF er ikke en heltidsjobb. Det er kun et verv på lik linje med andre verv i skiskytterforbundet, og det er viktig for Nord-Østerdal å være representert inn i systemet. Regionen har voldsomme skiskyttertradisjoner helt tilbake til at Olav Jordet fra Vingelen ble den første norske verdensmesteren i 1965. For å si det med Kjell Aukrust så skal en være forsiktig med å skubbe seg borti ei bokhylle i Nord-Østerdalsregionen. Da ramler det ut en kongepokal, humrer Horten.

Kontakt med grasrota

Som nyvalgt president skal han representere og jobbe for hele Skiskytter-Norge. Ikke minst blir det viktig å ha kontakt med grasrota, mener han.

– Det er grasrota som skaper idrett og rekruttering, og i bredderekrutteringen er jeg opptatt av å bygge gode idrettslag. I vårt område er Kongsvinger et av flere mørke områder i skiskyting, og det blir særlig viktig å bygge gode idrettsanlegg i sentrale og bynære strøk for rekrutteringen framover. Målet er å være den beste skiskytternasjonen på verdensbasis både på dame og herresiden. Det er også viktig for rekrutteringen at Norge bidrar med gode løpere i internasjonal sammenheng, fortsetter Horten.

Skifter ikke til blådress

I yrkessammenheng er han administrerende direktør i bredbånds- og internettselskapet Infonett på Røros, med 25 ansatte og en omsetning på cirka 60 millioner kroner. Han tror ikke det vil by på problemer å kombinere denne jobben med presidentvervet.

– Døgnet har 24 timer. Hvis jeg er 8–10 timer på jobb er det fortsatt igjen 14 timer. Det handler om å disponere døgnet fornuftig og ha en organisasjon som klarer å dra lasset sammen, både i Norges Skiskytterforbund og Infonett. Da går alt så mye enklere. Skiskytterfamilien liker å kalle seg for en storfamilie og vi skal fortsatt ha diskusjoner om mål og retning, men jeg håper vi klarer å unngå å bruke energi på negative saker. Det er det altfor mange som gjør og det er misbruk av energi. Jeg kommer til å bruke mye tid på grasrota. Det er der det foregår bredde og rekruttering, og jeg akter å dukke opp på mange lokale arrangementer framover. Jeg har ingen ambisjoner om å skifte til blådress og slips og kommer fortsatt til å ha på meg treningsdressen, smiler den nye skiskytterpresidenten.