Bronse til Maren Bakken på jaktstarten i junior-VM: Reiser hjem med tre medaljer

IMPONERER: Til tross for at hun er året yngre enn de fleste av sine konkurrenter, reiser Maren Bakken hjem med to gull og en bronse fra junior-VM i Slovakia.

IMPONERER: Til tross for at hun er året yngre enn de fleste av sine konkurrenter, reiser Maren Bakken hjem med to gull og en bronse fra junior-VM i Slovakia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Maren Bakken fra Os har levert et forrykende junior-VM. Søndag ble det bronse på jaktstarten. Dermed reiser 17-åringen hjem fra Slovakia med to gull og én bronse.

DEL

Maren Bakken hadde allerede sikret seg stafettgull og individuelt gull på sprinten da hun stilte til start på jaktstarten i junior-VM søndag ettermiddag.

Som vinner av sprinten startet hun naturlig nok først, men allerede på første skyting ble det en miss på jenta fra Os, som dermed fikk sveitsiske Amy Baserga ubehagelig tett opp i ryggen. Og det sveisiske talentet hadde også en god dag i sporet, og kom inn på standplass for sin andre skyting foran Bakken.

Fredagens bronsevinner, Marte Carlson Møller fra Trysil, hadde en litt tøffere dag ute i løypene, og dermed seilte hun litt akterut på resultatlista.

På dagens andre skyting ble det nok en bom for Bakken, som måtte se at Amy Baserga økte ledelsen, samtidig som at østerrikske Anna Gandler også smatt forbi.

Innen tredje skyting hadde også Bakkens norske lagvenninne, Anne Bunemann De Besche tatt seg forbi trioen i tet - og ledet plutselig hele rennet. Da Maren Bakken misset et skudd også på denne skytingen, var medaljen virkelig i fare - men det var tett som hagl på resultatlista, og jenta fra Os viste at hun var sulten på mer edelt metall i de slovakiske skoger.

På fjerde og siste skyting holdt hun hodet kaldt, og plaffet ned fem strake blinker. Og en litt trå sisterunde til tross, der hun blant annet måtte se tsjekkiske TerezaVoborníková passere seg, kunne Bakken gå inn til en meget sterk bronsemedalje på mesterskapets siste distanse. I mål var hun 13,8 sekunder bak gullet, og bare fattige 5,6 sekunder bak sølvet.

Marte Carlson Møller endte til slutt på en meget respektabel 7. plass, drøye 45 sekunder bak Amy Baserga som vant jaktstarten.

Artikkeltags