EM-klarsignal likevel

EM-KLAR: Kristoffer Langøien Skjelvik kommer inn på det norske EM-laget i skiskyting.

EM-KLAR: Kristoffer Langøien Skjelvik kommer inn på det norske EM-laget i skiskyting. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristoffer Langøien Skjelvik fikk «kun» reserveplass til EM i skiskyting. Torsdag kom imidlertid kontrabeskjeden for osingen.

DEL

Trønderen Andreas Dahlø Wærnes har meldt forfall grunnet sjukdom. Dermed rykker 25 år gamle Skjelvik opp fra reserveplass og inn på det norske EM-laget til mesterskapet i polske Duszniki Zdroj.

– Wærnes har vært sjuk en god stund så jeg var klar over at jeg kom til å få et svar torsdag. Jeg har vært forberedt på det, sier Skjelvik, som er både glad og lettet over å få sjansen i sesongens nest største internasjonale skiskyttermesterskap.

– Det betyr veldig mye å få klarsignal. Det er dette jeg trener for, å få muligheten til å konkurrere mot de beste i verden. Nå er det fortsatt et lite stykke dit, men jeg nærmer meg, og dette er et skritt i riktig retning. Man bruker hele året på å forberede seg til sånne ting. Nå får jeg heldigvis sjansen.

Men at Skjelvik skulle gå mesterskap allerede i slutten av januar, var lite realistisk da osingen hadde et langt opphold i oktober.

Skiskytteren mistet gnisten og gløden for skiskyting da en familiær situasjon oppsto. Dermed gikk den tidligere norgesmesteren i tenkeboksen på om han ønsket å fortsette karrieren.

– Jeg var veldig usikker på hvor viktig skiskyting egentlig var en periode.

Han kom seg tilbake i trening, stilte opp i sesongåpningen på Sjusjøen der han gikk to overraskende gode renn, før han tok en måned pause.

Skjelvik har kvalifisert seg for EM etter å ha gått rekordfå konkurranser.

– Jeg stilte opp på Sjusjøen helt uforberedt egentlig. Så har jeg gått en norgescuphelg og to helger i IBU-cupen. Det betyr en god del at jeg har klart å komme meg dit med det grunnlaget, sier Skjelvik, som mener han har lært mye av motgangen han opplevde i høst.

– Jeg har fått en annen ro og fått litt mer perspektiv på ting. Skiskyting er viktig, men ikke alt. Jeg er ganske sikker på at det har gjort meg til en bedre skiskytter, sier 25-åringen, som slutter seg til laget lørdag.

LES OGSÅ: Tre Hedmark-skiskyttere til EM

Artikkeltags