Gå til sidens hovedinnhold

65 unge talenter fikk to millioner kroner

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det er kjempebra at vi har slike talentstipend. Det er helt nødvendig for at idrettsutøvere som meg kan satse skikkelig, sier skiskytter Eline Grue fra Tynset.

Hun er et av 65 talenter som fikk Sparebanken Hedmarks talentstipend for 2016, som ble delt ut under talentfesten i Hamar kulturhus lørdag kveld. 

SE HVEM SOM BLE TILDELT STIPENDET NEDERST I SAKEN

Eline Grue har nylig flytta fra Tynset til Lillehammer for å få bedre matching og tilrettelagt trening. Nettopp derfor kommer talentstipendet godt med.

-Pengene går ut mye fortere nå enn da jeg bodde hjemme, men å flytte var riktig for karrieren min. Her får jeg et bedre støtteapparat rundt meg, og tettere oppfølging. Nå kan jeg satse 100 prosent, sier hun.

Vil bruke stipendet på boutgifter

Stipendet skal først og fremst brukes til å dekke bokostnader.

-Dette er andre gang jeg får talentstipendet til Sparebanken Hedmark. I fjor brukte jeg det meste til å dekke reisekostnader i forbindelse med samlinger. I år vil det meste gå til leie av bolig. I tillegg sørger stipendet for at jeg kan tenke mer på kosthold, og bruke litt ekstra for å sikre en variert kost, forteller hun.

Gir flere muligheter

I tillegg til å satse på en karriere som skiskytter studerer Grue psykologi på Høgskolen i Lillehammer. Talentstipendet gjør hverdagen litt lettere.

-Unge idrettsutøvere som meg trenger slike talentstipend. Vi har få muligheter til å jobbe ved siden av studier siden vi ofte trener på kveldstid, og få vil ansette folk som kun kan jobbe når det passer for dem. Derfor er dette tiltaket skikkelig bra, og fører til at flere virkelig tør å satse.

Sparebanken Hedmarks talentfest med utdeling av talentstipend ble i år arrangert for tredje gang. Stipendmottagerne har sine talent innen kunst, kultur og idrett.

Stipendet deles ut til unge, lokale utøvere innenfor sin gren, og har som hensikt å bidra til at ungdom innen individuelle idretter, kunst og kultur får utvikle sine talent. Sparebanken Hedmark ønsker å bidra til stolthet rundt enkeltprestasjoner, utvikle gode forbilder og gi positive assosiasjoner til regionen.

Kommentarer til denne saken