Hun satte alle på plass

TIL TOPPS: Randi Sollid Nordvang satte samtlige konkurranser på plass da hun på lørdag ble juniornorgesmester.

TIL TOPPS: Randi Sollid Nordvang satte samtlige konkurranser på plass da hun på lørdag ble juniornorgesmester. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er få norske skiskytterjenter som har et så stort potensiale i langrennssporet som Randi Sollid Nordvang. Det bekreftet Tolga-utøveren da hun på lørdag ble norgesmester i sommerskiskyting.

DEL

Randi som i starten av forrige sesong slet med å få tatt ut potensialet, er en av flere nordøsterdøler som har forhåpninger om å være med i diskusjonen om en junior-VM-plass til vinteren. 18-åringen har stoff til å hevde seg internasjonalt dersom hun klarer å opprettholde uttellingsprosenten. For i sporet er det ikke mange jevnaldrende som holder tritt med Sollid Nordvang som går det tredje og siste året på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.

- Det var skikkelig artig at jeg skulle klare å avgjøre sekundstriden til min fordel, sa Sollid Nordvang som la grunnlaget for seieren på asfalten i den vakre Sogn-bygda. Hun var ikke til å true selv om det ble tre strafferunder. Det var sterkt av henne å få ned fire blinker etter at hun hadde bommet på to av de fem skuddene i stående. Silje Fosse som ble nummer to hadde totalt fem strafferunder.

Randi Sollid Nordvang kommer til å gå ut fem sekunder foran vossingen på søndagens jaktstart. Det kan være en fordel for Fosse at det er fire skytinger. Men det største lokale håpet på dette alderstrinnet er helt i klart i posisjon til å kjempe om en ny medalje.

Det er også Jørgen Solhaug Sæter som ble nummer to i guttenes 17-årsklasse på sprinten. Det spørs om ikke osingen må fokusere på å forsvare den ettersom det er hele 1,44 minutt frem til Martin Alfheim fra Bossmo & Ytteren. Solhaug Sæter har all mulig grunn til å være fornøyd med sølv ettersom helgelendingen var i en klasse for seg.

Medalje til Steien

Aasmund Kjøllmoen Steien har lagt lista høyt foran sin tredje sesong på seniornivå. Bronsemedaljen i NM i Sommerskiskyting viser at han mener alvor.

- Jeg må innrømme at det er litt surt å tenke på at strafferunden jeg fikk i stående kostet meg gullmedaljen. Men jeg bruker ikke energi på det ettersom jeg i dag sikret meg min første medalje i et senior-NM, sa folldølen da den endelige resultatlista var klar i Vik og Sogn.

Han figurerte på fjerdeplass på den første som ble slått ut. Johannes T. Bø toppet den. Landslagsløperen ble senere disket fordi det viste seg at han hadde gått feil. Dermed rykket Aasmund opp en plass på resultatlista.

-Jeg ble litt for ivrig og fyrte av for fort på det skuddet som førte til at jeg måtte gå en strafferunde. Men jeg er totalt sett veldig fornøyd ettersom det bare var 12 sekunder fram til Erling Aalvik som vant, sa bronsevinneren.

Turi-bronse i NM

Turi Storstrøm Thoresen fikk de svarene hun ønsket seg på åpningsdistansen i norgesmesterskapet i rulleskiskyting.

Alvdal-jenta gikk nemlig inn til en flott tredjeplass i 20 og 21-årsklassen. Det til tross for at hun sløste med ammunisjonen på liggende. To av de fem skuddene havnet nemlig utenfor blinken. Det likte dem ambisiøse sisteårsjunioren dårlig selv om hun hentet seg bra inn på ståendeserien.

– I dag er mye mer fornøyd med plasseringen enn prestasjonen. Jeg får ta med meg at jeg blir nummer tre og tar bronsemedalje på en ikke altfor god dag. Ståendeskytingen er det jeg er mest fornøyd med selv om det var surt at jeg bommet på det siste skuddet, sa Turi etter rennet.

Det hadde ingen betydning for resultatlista ettersom Karoline Erdal fra Førde som vant var i en klasse for seg og hadde over halvminuttet til gode på Kristina Skjevdal. Røros-jenta som vartet opp med feilfri skyting og var 35 sekunder bak vinneren. Strøm Thoresen var 1,02 minutt bak gulljenta fra Sogn og Fjordane.

Artikkeltags