Gå til sidens hovedinnhold

Skivebom eller feil blink

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser at Arnulf Kjos hevder det er skivebom når ordfører Ole Erik Hørstad er bekymret for akuttberedskapen hvis Elverum sykehus legges ned.

De fleste er klar over at bløtdelskirurgien i divisjon Elverum-Hamar i dag ligger på Hamar, så slik sett har Kjos et poeng.

Poenget han derimot ikke nevner er at det er mildt sagt små muligheter for at et nytt Mjøssykehus blir bygd på Hamar.

Høringsrunder og andre signaler peker derimot mot et klart flertall for nytt Mjøssykehus i Moelv. I så fall er det all mulig grunn til bekymring dersom ikke det andre akuttsykehuset blir lagt til Elverum.

Akuttberedskapen må ta hensyn til hva som gir størst nytte for det totale pasientgrunnlaget i Innlandet. Med et Mjøssykehus i Moelv kan det dokumenteres at det er Elverum som totalt gir minst reisebelastning for en samlet befolkning i Innlandet når det gjelder akuttberedskap - etterfulgt av Gjøvik og Lillehammer som nummer tre.

Hvis vi i tillegg tar hensyn til risikogrupper blir dette yterligere forsterket. Særlig på grunn av forsvarets virksomhet, samt ski og sykkeldestinasjonen Trysil (norges største på begge områder).

Kanskje Kjos skyter på feil blink? I hvert fall dersom det fortsatt skal være et mål om å gi pasientene rask og best mulig behandling.

Vidar Mobæk

Kommentarer til denne saken