Konkurransetilsynet ber om mer informasjon om Glommen/Mjøsen: Rekker ikke årsmøtene

MÅ VENTE: Advokat Stein Ove Solberg, Glommen og Mjøsen må vente enda lenger på at Konkurransetilsynet konkluderer.

MÅ VENTE: Advokat Stein Ove Solberg, Glommen og Mjøsen må vente enda lenger på at Konkurransetilsynet konkluderer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Konkurransetilsynet har varslet at de trenger mer tid i fusjonssaken mellom Glommen Skog og Mjøsen Skog. Det betyr at de ekstraordinære årsmøtene må vedta fusjonsplanen under forutsetning av at den blir godkjent.

DEL

Advokat Stein Ove Solberg fra Arntzen de Besche, som håndterer fusjonen opp mot Konkurransetilsynet, forteller at de var innkalt til møte tirsdag.

Der ba Konkurransetilsynet om mer dokumentasjon og varslet samtidig at saken ikke kommer til å være ferdigbehandlet til 18. juni, da det er berammet ekstraordinære årsmøter.

Mjøsen og Glommen hadde et håp om at årsmøtene kunne ta stilling til prospektet med et endelig klarsignal til fusjonen fra Konkurransetilsynet. Det får de altså ikke.

Snur hver stein

– Konkurransetilsynet går bredt ut og ønsker mer dokumentasjon. Det endrer ikke på min oppfatning om at det vil ende med et ja til fusjon, men vi må innse at det ikke kommer svar før årsmøtene, sier Solberg.

I møtet i Bergen tirsdag ba Konkurransetilsynet om mer informasjon særlig om forhold innenfor salgsmarkedet. Det er Glommens og Mjøsens kunder som det er mest knyttet interesse rundt, og særlig de av dem som benytter begge to.

– Konkurransetilsynet presiserte at alle forhold skal vurderes, men det ser ut til at interessen er mindre i forhold til andelseiernes konkurransesituasjon og av forhold som berører det store eierskapet de to vil få i Moelven. At Konkurransetilsynet ønsker å vende hver stein overrasker meg ikke på bakgrunn av innspillene som er kommet fra Glommen og Mjøsens konkurrenter, sier advokaten.

Er til behandling

Fusjonsprospektet er nå til behandling i ekstraordinære andelseiermøter rundt i de to skogandelslagenes til sammen 28 valgkretser.

Herfra velges også delegater til de ekstraordinære årsmøtene som avholdes 18. juni. Mjøsens valgte delegater er bundet til å stemme som andelseiermøte, for Glommens utsendinger er resultatet fra valgkretsen rådgivende.

Så langt har ni av de 21 valgkretsene i Mjøsen sagt ja, fire av Glommens sju har sagt ja. Ingen har sagt nei til fusjonen. Mye tyder på at det bare er Konkurransetilsynet som kan stoppe den planlagte fusjonen.

Artikkeltags