Gå til sidens hovedinnhold

ELVIS-elever til topps i Salgsfaget: – Utrolig kult

Artikkelen er over 2 år gammel

Anna Christina Valdal (18) og Martin Stensberg Blådammen (17) fra Elverum tok gull i Salgsfaget under skole-NM på Ringsaker videregående skole torsdag.

– Jeg har spilt fotball og vært med i andre idretter, men dette er den første pokalen jeg har fått. Det er utrolig kult, sier Valdal til Østlendingen etter at gullet var et faktum.

Sammen med nevnte Stensberg Blådammen skulle de presentere et salgstorg for å selge varer innenfor sportsbransjen, før en teoridel hvor en samtale med en kunde var hovedingrediensen.

Duoen, som går andreåret på Service og Samferdsel, var først gjennom en finalerunde med totalt åtte lag, før dommerne etter hvert stemte fram tre finalister.

– Da visste vi at vi kom til å ende blant de tre beste, men at vi skulle vinne var vi ikke akkurat sikre på, sier de to med et smil.

Gleden var derfor stor da deres navn ble lest opp.

Lærerne ved Service og Samferdsel, Tone Beate Øvrevoll og Kirsten Gundersrud var naturlig nok kjempestolte etter at NM-gullet var et faktum torsdag.

– 27 elever var gjennom en egen klassekonkurranse først, før de beste ble trukket ut derfra og fikk være med på NM, så de har vært gjennom noen runder før de gikk helt til topps. Vi er kjempestolte, og begge har jobbet utrolig bra fram mot konkurransen. Nå blir det kake og feiring sammen med resten av klassen, sier de samstemt.

PS: Valdal og Stensberg Blådammen var ikke de eneste vinnerne fra ELVIS under torsdagens konkurranse. Koppangsingen Per Sindre Velten tok nemlig gull i klassen Bilskade, lakk og karosseri, og kan dermed også kalle seg norgesmester.

I tillegg tok Daniel E. Jørgensen fra samme skole bronse i Tømrer.

Les også

De beste maskinførerne kommer fra Solør vgs. – nytt NM-gull torsdag

Kommentarer til denne saken