Denne klassen i Elverum har lest 314.000 sider på tre måneder: – Vi skal bli best i Norge

SEIERSBRØL: Hele trinnet var samlet på Norli kremmertorget for å få utdelt medaljene sine. Både elever, lærere og ordføreren var strålende fornøyde.

SEIERSBRØL: Hele trinnet var samlet på Norli kremmertorget for å få utdelt medaljene sine. Både elever, lærere og ordføreren var strålende fornøyde. Foto:

5. klasse på Frydenlund barneskole er noen skikkelige lesehester. Nå har de mottatt en pokal som bevis på dette.

DEL

Norli Junior lesekonkurranse er en lesekonkurranse for grunnskolen, og arrangeres hver høst. I denne konkurransen har 5. trinn ved Frydenlund barneskole stukket av med seieren.

314.000 sider på tre måneder

I 2019 var det attpåtil rekordstor deltakelse, med 52.000 elever fra 690 skoler, fordelt på 2.800 klasser deltok. Til sammen har disse elevene lest 138 millioner sider!

De to klassene på Frydenlund sto for over 314 000 sider alene. På tre(!) måneder.

Sammen hadde klassene tatt turen til Norli-butikken på kremmertorget for å motta det synlige beviset på at de er regionens beste trinn på lesing. Der hadde også ordfører i Elverum, Lilian Skjærvik, tatt turen.

Det var tydelig at barna satte stor pris på at ordføreren hadde tatt seg turen for å dele ut medaljene, da stort sett alle barna ville ta en god gammel selfie med Skjærvik.

Jørn Lier Horst er favoritten

Tre av elevene fra klassen, Ahmed Mohammed, Sara Sanderlien og Benedicte Lømo, kunne fortelle til Østlendingen at det var en ekstra motivasjon å lese når man hadde konkurransen i bakhodet.

– Det har gjort at vi har lest mer, sier Sara, mens både Ahmed og Benedicte nikker bekreftende ved siden av.

– Har dere noen favoritt forfatter da?

– Jeg er veldig glad i Jørn Lier Horst, svarer Benedicte kontant.

– Ja, han liker jeg også, slenger Sara seg på med.

– Dragonball liker jeg godt, sier Ahmed.

VINNERE: Ahmed Mohammed, Sara Sanderlien og Benedicte Lømo viser fornøyd frem medaljene sine, som er et bevis på at de er Hedmarks beste lesere.

VINNERE: Ahmed Mohammed, Sara Sanderlien og Benedicte Lømo viser fornøyd frem medaljene sine, som er et bevis på at de er Hedmarks beste lesere. Foto:

– Hvor mange bøker leser dere på en uke?

– Det kommer jo an på hvor store bøkene er, men vi kan lese to til tre bøker på en uke, forteller lesehestene.

Vil bli landets beste

Og at det er akkurat Jørn Lier Horst var favoritten var nok ingen tilfeldighet, skal vi tro lærer for 5. klasse Astri Ringås.

– Vi har lest mange av bøkene hans, og vi fikk til og med møte han her på Norli i fjor høst, sier den ivrige læreren, før hun fortsetter:

– Jeg har jo et vanvittig konkurranseinstinkt og er like ivrig som ungene. Vi var best i fylket i år, mens neste år skal vi bli best i landet. Sann mine ord!

Artikkeltags