(Hamar Dagblad)

– Nå starter kampen om å bli de aller smarteste tiendeklassingene i Hedmark og Oppland! I løpet av de neste 12 ukene skal vi i NRK Hedmark og Oppland besøke 46 skoler, sier programleder Ola Bjørlo Strande.

Den populære radiokonkurransen Klassequizen er på veien igjen. Ungdomsskolene i Hedmark og Oppland kjemper mot hverandre og det skal kåres en vinner i hvert av fylkene.

På sendeskjemaet til NRK Hedmark og Oppland står det at Steinerskolen skal ut i kampen onsdag 18. januar. Samme dag skal Ajer ungdomsskole ut i dyst. Ener ungdomsskole skal på lufta 6. mars.

Klassequizen er en landsomfattende kunnskapskonkurranse for tiendeklassinger, som i år arrangeres for femte gang.

Hver skole stiller med et lag med tre elever der begge kjønn skal være representert. I de innledende rundene skal lagene svare på 12 spørsmål.

De to lagene fra hvert fylke med flest poeng etter de innledende rundene, går så videre til fylkesfinalen.

Skolene som vinner fylkesfinalene får 5000 kroner hver, og lagene blir invitert til å delta i den nasjonale Klassequiz-finalen i Oslo. Den sendes på NRK1 lørdag 13. mai.

Fjorårets TV-sendte landsfinale ble sett av over 800.000 seere.

Lena ungdomsskole får æren av å være første skole ut i Klassequizen i år. Hvordan de klarer seg, kan du høre i morgensendinga mandag 9. januar. Så går det slag i slag helt fram til Tynset ungdomsskole og Vinstra ungdomsskole avslutter kvalifiseringen mandag 27. mars.