– Rovviltsenter på Koppang kan ha mye å si for ny skole

DOMINOEFFEKT: At rovviltsenteret legges til Koppang kan bidra til realiseringen av Norges natur- og økologigymnas i samme kommune.

DOMINOEFFEKT: At rovviltsenteret legges til Koppang kan bidra til realiseringen av Norges natur- og økologigymnas i samme kommune. Foto:

I forrige uke ble det klart at det nye rovviltsenteret skal legges på Koppang i Stor-Elvdal kommune. Det kan føre til en domino-effekt.

DEL

Det skjer mye på Koppang for tiden. Byggingen av et nytt sentrumsbygg er såvidt i gang, og omtrent samtidig ble det klart at det nye rovviltsenteret skal legges til kommunen.

Tanken er at senteret skal inn i det nye bygget. Nå håper kommunen at medgangen også kan gi vind i seilene til en ny videregående skole.

Rovviltsenteret skal vektlegge moderne teknologi og ha fokus på det natur og det grønne skiftet. Dette bør passe godt inn i profilen til Norges natur- og økologigymnas som kommunen håper å få på plass før neste skoleår.

– Vi har en god søknad inne hos Utdanningsdirektoratet om å etablere Norges natur- og økologigymnas på Koppang. Det har vært stor positivitet rundt dette initiativet, sier styreleder i Norges natur- og økologigymnas AS, Kristin Gangås, i en pressemelding.

– En slik tildeling til Stor-Elvdal om etablering av rovdyrsenter fra Miljødirektoratet inspirerer selvsagt til videre innsats, og all informasjons- og kunnskapsdeling om natur og det grønne skiftet vil være en vinn-vinn situasjon for alle parter. En del av fasilitetene, kompetansen og teknologien som planlegges ved rovdyrsenteret vil også kunne anvendes av skolen.

Østlendingen har i flere artikler omtalt det nye private gymnaset etter at det i fjor ble klart at Midt-Østerdal videregående skole ble nedlagt.

Selskapet som jobber med å etablere Norges natur- og økologigymnas har siden da fått økonomisk støtte fra flere hold. Håpet er å ha alt klart til skoleåret 2020.

– Vi har vist at det er mulig å få til ting gjennom at mange krefter jobber målrettet sammen, og vi er motivert til å bidra til realisering av landets første videregående skole i sitt slag. Dette vil bety mye for bolyst, tilflytting tilgang til kompetanse og utvikling av regionen, sier Leif Harald Walle, rådmann i Stor-Elvdal kommune.

Artikkeltags