(Hamar Dagblad)

Fredag var det stor glede på Hamar naturskole. Da åpnet «Spirehuset». Det ble høytidelig åpnet av fagsjef for barnehage i Hamar kommune, Rikke Sæhlie og leder for naturskolen, Knut Monssen.

Huset ble ikke åpnet med vanlig snorklipping, men med høye smell og flammer. De som fikk aller mest plass denne dag var barna fra Klukhagan barnehage som fikk være med å åpne huset og ta i bruk alle rommene og uteområdet.

Huset består av tre spennende rom. Et forskerrom hvor barn kan få studere naturen gjennom luper og andre hjelpemidler. I rommet finnes også hodeskaller til alt fra en mus til rådyr. Bæsj fra ulike dyr kan også studeres der. Hva har dyrene spist?

– I huset finnes det også et «Energirom» hvor man kan prøve solcellebiler, ballongbiler eller kanskje en ballongrakett. Lyset i rommet kommer også fra egenprodusert solenergi. Det er et rom for læring og undring rundt ulike energiformer, sier Johnsen.

Det siste rommet i huset er «Miljørommet» Her fylles det opp kontinuerlig med «søppel» som bedrifter og private har kastet som barnehager og skoler kan bruke før det kastes. Det finnes blant annet papir i alle de fargene man kan tenke seg.