Skoler i Våler, Trysil og Hamar får penger til uteområder

UTEOMRÅDER: – Vi vet at gode uteområder bidrar til økt trivsel, motivasjon og læringsevne, sier fylkesråd Per Gunnar Sveen.

UTEOMRÅDER: – Vi vet at gode uteområder bidrar til økt trivsel, motivasjon og læringsevne, sier fylkesråd Per Gunnar Sveen.

Fire videregående skoler i Hamar, Våler og Trysil får til sammen 5 millioner kroner til å utvikle uteområdene ved skolen.

DEL

– Vi vet at gode uteområder bidrar til økt trivsel, motivasjon og læringsevne. Målet vårt er å ha landets beste videregående skole, og dette er et positivt tiltak som vil kunne bidra til det, sier fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen i en pressemelding.

Etter mindreforbruket i 2018 ønsket fylkesrådet at 5 millioner kroner skulle settes av til å utvikle aktivitetsanlegg ved de videregående skolene.

Hamar katedralskole får 2,5 millioner kroner, Storhamar videregående skole får 500 000 kroner, mens Våler videregående skole og Trysil videregående skole får 1 million kroner hver til å utvikle gode uteområder i tilknytningen til skolen.

– Det er viktig at vi bidrar med å legge til rette for aktiviteter som skjer utenfor den organiserte idretten. Ungdom som driver med selvorganisert aktivitet trenger også arenaer å være på, sier han.

Et godt uteområde skal innby til aktivitet og lek både i og utenfor skoletid, mener han. Det bør også settes sammen slik at det dekker ulike behov.

Uteområdet må også være enkelt å bevege seg inn og ut av for funksjonshemmede. I tillegg skal mange kunne være i aktivitet samtidig uten nødvendigvis å drive med det samme.

Artikkeltags