En skoleelev i Kongsvinger døde lørdag etter en allergisk reaksjon.

Gutten, som gikk i 6. klasse ved Langeland skole, skal ha fått i seg et næringsmiddel han ikke tålte.

Nå forteller Arnfinn Strømstad, som er brannsjef i Kongsvinger, om hendelsen der gutten ble funnet utenfor brannstasjonen fredag ettermiddag.

– Det kom to ungdommer som fortalte at det lå en liten gutt på den andre siden av veien. Vi sendte derfor ut et par stykker for å undersøke, sier brannsjefen til VG.

Dette skal ha skjedd 14.43 fredag.

– En tragisk hendelse

Dagen etter ble gutten bekreftet død.

– Det var allerede startet hjerte- lungeredning av en person på stedet. Vi tok over fram til ambulansen kom fram to minutter etterpå. Vi fikk ikke noe kontakt med gutten, sier Strømstad.

– Deretter tok vi hånd om de pårørende og forbipasserende, sier han til avisen.

Brannsjefen var ikke selv involvert i hendelsen, men brannmannskapene som var der har skrevet en rapport i etterkant av aksjonen.

Brannstasjonen i Kongsvinger ligger om lag én kilometer fra skolen.

– Akkurat hvor gutten ble funnet kan vi ikke si noe sikkert om foreløpig, men det var etter at han hadde gått fra skolen, sier politiadvokat Henning KIauseie til VG.

På skolen går det 375 elever fra 1.- til 7. klasse.

Ordføreren i Kongsvinger, Eli Wathne, opplyste mandag at de har opprettet et kriseteam, som jobber sammen med skolen for å ivareta elevene.

– Dette er en tragisk hendelse for alle involverte, og i tillegg berører det oss alle. Jeg er sikker på at alle i Kongsvinger har den dypeste medfølelse med de berørte. Det vi fokuserer på nå, er å ta vare på familien, andre pårørende, elvene på skolen og andre involverte, på best mulig måte, sa hun til Glåmdalen.

Etterforskes

Politiadvokat Henning Klauseie bekreftet mandag ettermiddag overfor Dagbladet at det åpnes etterforskning av saken.

– Det er på bakgrunn av en fornyet vurdering, særlig på bakgrunn av dialog med de etterlatte, som mener det er rimelig grunn til å undersøke hva som var årsaken til at det gikk så galt som det gjorde, sier politiadvokat Henning Klauseie til Dagbladet.

Han forteller til avisen at gutten skal ha blitt dårlig på vei hjem fra skolen.

– Vi er kjent med opplysninger om at han skal ha vært allergisk, men om dette er årsaken til at han døde, må etterforskningen finne ut av. Vi vet litt for lite om hva som skjedde på skolen. Det vil være naturlig for oss å snakke med skoleansatte for å høre om hva som foregikk, samt kontakt med de etterlatte for å høre mer om hvordan gutten hadde det den dagen, sier politiadvokaten.

Han understreker overfor VG at de er svært tidlig i etterforskningen.

– Det er altfor tidlig å si noe om. Det ble besluttet obduksjon i går, men det er usikkert om dette vil skje i dag eller i morgen. Det tar vanligvis litt tid å analysere obduksjonsrapporten også, svarer Klauseie.

Til NTB opplyser politiadvokaten at den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt mest sannsynlig kommer torsdag eller fredag, og at de vil kunne gjøre noen vurdering av hva som er den sannsynlige dødsårsaken.

– Den er en veldig foreløpig vurdering fra de sakkyndige, men gir i hvert fall en retning medisinsk sett, sier han.

Kjetil Moe Løvberg er bistandsadvokat for de etterlatte.

– Jeg har ingen kommentar til saken. Familien ønsker ikke å uttale seg, og de ønsker ro rundt hendelsen, sier advokat Løvberg til Glåmdalen.