Dødsfallet skal ha skjedd etter at han på skolen fredag fikk i seg et næringsmiddel han ikke tålte.

Krimsjef Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon bekrefter dødsfallet.

– Vi ble ringt etter og hadde en patrulje ute ca. 14.45 fredag ettermiddag. Det kom ambulanse til, også helikopter etter hvert, og det ble da vurdert som et helseoppdrag. Så fikk vi den triste beskjeden lørdag om at gutten hadde omkommet. Vi satte da i gang undersøkelser for å få klart hendelsesforløpet forut for at han døde, sier Bekkemoen til Glåmdalen.

Vil foreta avhør

Gutten skal ha fått i seg et næringsmiddel han ikke tålte på skolen, og det fikk et fatalt utfall.

– Påtalemyndigheten har på nåværende tidspunkt, på bakgrunn av den informasjonen politiet har fått, besluttet ikke å igangsette etterforskning eller foreta avhør, siden forløpet er klarlagt, sier Bekkemoen.

Rektor Eirin Tone Hestnes Elfmark ved Langeland skole sendte søndag ut melding til foresatte til elever ved skolen om den tragiske hendelsen.

Glåmdalen har mandag vært i kontakt med rektoren som viser til kommunalsjef oppvekst og læring, Jon Egil Pettersen.

Skoleledelsen og oppvekstsjefen satt i møter søndag kveld. I en uttalelse til Glåmdalen mandag skriver Jon Egil Pettersen:

«Det er med sorg Kongsvinger kommune bekrefter en tragisk hendelse knyttet til en elev ved Langeland skole, situasjonen oppsto fredag 4. november. Kommunens psykososiale kriseteam ivaretar alle berørte i saken. Vi uttrykker den dypeste medfølelse til familie og øvrige pårørende.»

Dårlig på vei hjem

Politiadvokat Henning Klauseie bekreftet mandag ettermiddag overfor Dagbladet at det åpnes etterforskning av saken.

– Det er på bakgrunn av en fornyet vurdering, særlig på bakgrunn av dialog med de etterlatte, som mener det er rimelig grunn til å undersøke hva som var årsaken til at det gikk så galt som det gjorde, sier politiadvokat Henning Klauseie til Dagbladet.

Han forteller til avisen at gutten skal ha blitt dårlig på vei hjem fra skolen.

– Vi er kjent med opplysninger om at han skal ha vært allergisk, men om dette er årsaken til at han døde, må etterforskningen finne ut av. Vi vet litt for lite om hva som skjedde på skolen. Det vil være naturlig for oss å snakke med skoleansatte for å høre om hva som foregikk, samt kontakt med de etterlatte for å høre mer om hvordan gutten hadde det den dagen, sier politiadvokaten.

Kjetil Moe Løvberg er bistandsadvokat for de etterlatte.

– Jeg har ingen kommentar til saken. Familien ønsker ikke å uttale seg, og de ønsker ro rundt hendelsen, sier advokat Løvberg til Glåmdalen.

Ordfører Eli Wathne (H) i Kongsvinger kommune sier til VG at det er en utrolig trist dag.

– En pult står tom, det er stor sorg i kommunen, sier hun til avisen.

Wathne utdyper overfor Glåmdalen at det foreløpig ikke er planlagt noen markering.

– Familien har bedt om ro, og det er derfor ikke planlagt noen markering eller minnestund nå, sier hun.