Skolerer sine tillitsvalgte i trange tider

KURSES: Tillitsvalgte i Fagforbundet i Våler er blitt kurset for å kunne gjøre en god jobb i en vanskelig tid. Fra venstre ser vi  Else Karin Jakobsen, Mona Molberg, Jeanette Myrvold, Ann Helen Øxeth,  Rita Solbakken, Madelen Gunnarsud Lonkemoen,  Per Kristian Sandbakk,Maren Aaslund Brandett,  Heidi Sagen,  Ragnhild Vingeng, Grete Kullerud Østbye, leder i Oliv Lundebye og Line Bjerkely.

KURSES: Tillitsvalgte i Fagforbundet i Våler er blitt kurset for å kunne gjøre en god jobb i en vanskelig tid. Fra venstre ser vi Else Karin Jakobsen, Mona Molberg, Jeanette Myrvold, Ann Helen Øxeth, Rita Solbakken, Madelen Gunnarsud Lonkemoen, Per Kristian Sandbakk,Maren Aaslund Brandett, Heidi Sagen, Ragnhild Vingeng, Grete Kullerud Østbye, leder i Oliv Lundebye og Line Bjerkely. Foto:

– Vi merker at det er trang økonomi. Det påvirker alle og gjenspeiler seg blant annet i sykefraværet. Men jeg føler at alle våre medlemmer vil bidra. Vi har hatt samling med våre tillitsvalgte om situasjonen.

DEL

Det sier leder i Fagforbundet i Våler, Oliv Lundebye, etter at elleve tillitsvalgte har vært samlet for å se nærmere på hvordan man kan utføre godt fagforeningsarbeid i de forskjellige tjenester i kommunen.

– Vi hadde egentlig tenkt å gjøre det tidligere ute på arbeidsplassene, men det er blitt utsatt på grunn av korona-situasjonen. Nå gjennomførte vi et kurs i løpet av en halv dag, og det var god oppslutning og et godt gjennomført kurs, sier Lundeby.

Hun sier videre at det er en slitsom prosess å stå i og langt ifra noen ønskesituasjon. Men alle vil bidra for at det skal gå bra.

– Vi står foran en veldig spennende budsjettbehandling. Nå må saker løses sammen, og da er det ekstra viktig at tillitsvalgte er oppdatert på situasjonen på de forskjellige områder. På den måten skal vi bidra til å finne de gode løsningene også i vanskelige tider, sier lederen for Fagforbundet i Våler.

Hun understreker at man ikke skal kreve, for det blir ingen utvikling av det.

Et annet spennende område er Solør-kommunene og VÅG-prosjektet (Våler, Åsnes, Grue) som handler om utvidet samarbeid mellom de tre Solør-kommunene på flere områder.

– Vi har tro på et slik prosjekt og et utvidet samarbeid og håper at vi skal komme videre med det, sier Oliv Lundebye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken