Nesten stinn brakke i Vikingskipet

Sverre Lunde Pedersen blir det norske håpet under skøyte-VM i Vikingskipet i mars. (Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Sverre Lunde Pedersen blir det norske håpet under skøyte-VM i Vikingskipet i mars. (Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det går mot nesten «stinn brakke» under allround-VM på skøyter i Vikingskipet i mars. Tirsdag ble over en tredel av billettene revet vekk.

DEL

VM på skøyter går av stabelen 4. og 5. mars, og etter at arrangørene la ut billettene tirsdag er det solgt totalt 3400 billetter per dag (6800 begge dager).

Interessen er stor både nasjonalt og internasjonalt, og flere grupper fra Nederland har sikret seg billetter til mesterskapet.

Det skal imidlertid mye til om mesterskapet kan gi den første norske verdensmesteren i allround skøyter på mer enn 20 år. Sist gang en norsk løper vant VM allround, var Johann Olav Koss i 1994 i Göteborg.

Norges fremste håp er Sverre Lunde Pedersen blant gutta og Ida Njåtun i kvinneklassen. De største favorittene er nok blant de oransjekledde fra treskolandet.

– Totalt 9000 tilskuere får plass i Vikingskipet, så de som vil bli med på VM festen har alle muligheter til å få gode plasser begge dager og fylle skipet til randen, sier generalsekretær Halvor Lauvstad i Norges Skøyteforbund.

Artikkeltags