– Aldri hatt det så vondt

Tungt milløp: Ole Bjørnsmoen Næss måtte kjempe hardt med seg selv, men klarte å berge en sølvmedalje i NM.Foto: Anita Høiby gotehus

Tungt milløp: Ole Bjørnsmoen Næss måtte kjempe hardt med seg selv, men klarte å berge en sølvmedalje i NM.Foto: Anita Høiby gotehus Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

10.000-meteren i NM ble en jubeldistanse for Ole Bjørnsmoen Næss. Men sølvmedaljen kom langt fra gratis.

DEL

For det var en preget Ole Bjørnsmoen Næss som kunne juble for sin første mesterskapsmedalje under NM enkeltdistanser i Stavanger søndag.

Tynsetingen gikk helt i kjelleren på milløpet.

En mental kamp

– Det var så ubeskrivelig vondt. Jeg tror aldri jeg har hatt det så vondt noen gang. Det begynte å butte allerede etter sju-åtte runder. Det er tungt når du vet det er 17 runder igjen, sier NM-sølvvinneren til Østlendingen.

Forholdene i Stavanger ga ingenting gratis. Tiden 13.45.89 vitnet om svært trå is for Bjørnsmoen Næss, som ikke kunne gjøre noe med Thomas Henrik Søfteland fra Arendal.

Sørlendingen tok gullet, 17 sekunder foran hedmarkingen, som hadde mer enn nok med seg selv.

– Det ble en mental kamp. Jeg hadde ingen topp fysisk dag, men da gjelder det å være rå i hodet og klare å skjerpe seg. Det følte jeg at jeg klarte. Uansett hvor rart det høres ut, så gir det bare mer mersmak når man er gjennom en sånn tøff opplevelse. Jeg liker å presse meg hardt, sier Bjørnsmoen Næss.

– Hvilke tanker går gjennom hodet under et sånt løp?

– Det surrer veldig mye tanker. Det er ikke så lett å tenke at det er verdt det når det gjør så vondt. Jeg prøver å ta en halv runde, altså 200 meter av gangen. Det var deilig når klokka ringte for siste runde. Den hadde jeg ventet en god stund på, sier han smilende.

Tøft på 5.000

At veien var lang, gjør gleden over en medalje enda større. De to store skøytenavnene, Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko sto begge over søndagens milløp. Men Bjørnsmoen Næss tror Bøkko skulle slitt med å ta fra han medaljen.

– Det betyr egentlig ingenting, men jeg tror Bøkko skulle slitt ja. Det hadde nok holdt til medalje uansett hvordan startfeltet hadde sett ut, sier Bjørnsmoen Næss, som ble fratatt medaljen på 5.000 meter, helt på slutten. Da ble det 4. plass, drøye tre sekunder fra medalje.

– Jeg var foran Bøkko til det var igjen to runder, men da fikk jeg det litt tøft. Jeg åpnet nok litt for hardt, men man må bare prøve. En dag holder det, sier Bjørnsmoen Næss, som reiser fra NM som en lykkelig skøyteløper.

– Et stort mål er nådd. NM-medalje er fantastisk.

Artikkeltags