– Det blir morsomt å få vise seg fram på Hamar

GÅR PÅ «HJEMMEBANE»: Ole Bjørnsmoen Næss er uttatt til verdenscupen på Hamar.foto: MARTHE STENBERG

GÅR PÅ «HJEMMEBANE»: Ole Bjørnsmoen Næss er uttatt til verdenscupen på Hamar.foto: MARTHE STENBERG Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tynsetløperen Ole Bjørnsmoen Næss skal nok en gang gå verdenscup i skøyter, denne gang favorittdistansen 5.000 meter. Og hans internasjonale debut i hjemlandet skjer i Vikingskipet.

DEL

Det er i ferd med å bli en fantastisk sesong for 23 år gamle Ole Bjørnsmoen Næss, fra Tynset.

Det ene uttaket til verdenscupløp avløses av det neste, og gutten er plukket opp til å være en fullverdig medlem av elitegruppa med landslagsløpere.

Og torsdag ettermiddag fikk han en ny gladmelding.

Uttatt til 5.000 meter under verdenscupløpene i Vikingskipet på Hamar siste helga i januar.

Fantastisk morsomt

– Å få min internasjonale debut i Norge her «hjemme» i Vikingskipet, blir utrolig morsomt, sier Ole Bjørnsmoen Næss.

Selv om det har vært utrolig morsomt, og lærerikt, å gå verdenscup både i tyske Berlin og i den nederlandske skøytemetropolen Heerenveen, er Vikingskipet og Hamar helt spesielt.

– Jeg er her i disse dager og kjører en treningssamling med landslaget. Og det er her jeg har lagt ned utrolig mange treningstimer tidligere i karrieren, så dette er på en måte min hjemmebane, sier Ole.

Bjørnsmoen Næss sin personlige rekord på 5.000 meter er på 6,31, satt på høyfjellsbanen i Calgaray, Canada. I Heerenveen gikk han på 6,32, og formen er minst like god nå to uker før det smeller på Hamar.

– Jeg har fått trent godt, og sjukdom har jeg klart meg uten de siste ukene, så dette lover fra, sier Bjørnsmoen Næss.

Sponsor-suksess

En aksjonsgruppe på Tynset gikk i høst ut med oppfordringer til det lokale næringslivet, og privatpersoner, om å støtte økonomisk opp om Ole Bjørnsmoen Næss.

– Dette har resultert i flere nye sponsorer, og en stor takk til alle disse. Det er helt utrolig at folk støtter meg som de gjør, sier en takknemlig Ole Bjørnsmoen Næss, som håper folk kommer til Hamar for å se at den støtten de har gitt er verdt hver en krone.

Artikkeltags