– Jeg er kjempefornøyd

TAR JULEFERIE: Etter fjerdeplass sammenlagt i allround-nm reiser Ole Bjørnsmoen Næss hjem til Tynset for en fortjent juleferie. foto: vidar aabakken

TAR JULEFERIE: Etter fjerdeplass sammenlagt i allround-nm reiser Ole Bjørnsmoen Næss hjem til Tynset for en fortjent juleferie. foto: vidar aabakken Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Det var surt å ikke komme på pallen på de to lengste distansene, men ellers er jeg strålende fornøyd, sier Ole Bjørnsmoen Næss.

DEL

Ole Bjørnsmoen Næss, Tynset, håpet innerst inne på en pallplass sammenlagt før årets norgesmesterskap startet lørdag.

Det klarte han ikke, men tynsetløperen henger ikke med nebbet av den grunn.

– Det eneste som er skuffende etter helga er at jeg ikke kom på pallen på de to lengste distansene. Totalt sett er jeg kjempefornøyd, for min beste prestasjonen sammenlagt tidligere i et norgesmesterskap er en niendeplass, sier Ole Bjørnsmoen Næss.

Fryktet det verre

23-åringen ble hekta av på 500 meter der han endte på en 12. plass med tiden 39,34, nærmere to sekunder bak sine argeste konkurrenter.

– Det trodde jeg faktisk skulle bli enda verre, er hans kommentar om den distansen.

På 5.000 lørdag ettermiddag klarte han å reise kjerringa, og kom inn på fjerde plass, og det var et håp om å klatre på sammenlagtlista i søndag.

Men heller ikke på 1.500 meteren søndag satt det som det skulle, og Ole endte på åttendeplass.

På 10.000 meteren var Ole tilbake i tetstriden, og endte så vidt utenfor pallen med en 4. plass.

På begge de lengste distansene kom det løpere i siste par og skyvde Ole ut av pallen.

Hjem og trene

Når Ole oppsummerer sesongen så langt, kan han se tilbake på gode løp i verdenscupen, og resultatmessig stor framgang.

–Nå drar jeg hjem til Tynset for å få unnagjort en bra treningsperiode, og selvsagt feire jul med mine nærmeste. Så får en håpe at framgangen fortsetter når vi skriver 2015, sier Ole Bjørnsmoen Næss.

NB! Det var Håvard Bøkko, Gol, som vant sammenlagt foran, Fredrik Van der Horst, Tønsberg Turn og Simen Spieler Nilsen, Arendal.

Artikkeltags