Næss: – Karrierebeste

God debut: Ole Bjørnsmoen Næss karakteriserer verdenscupdebuten som det beste han noen gang har gjort.Foto: Marthe stenberg

God debut: Ole Bjørnsmoen Næss karakteriserer verdenscupdebuten som det beste han noen gang har gjort.Foto: Marthe stenberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss debuterte i verdenscupen

DEL

Tida 6.34,14 er det beste tynsetingen har gjort på europeisk is og kun fire sekunder bak hans personlige rekord, satt på vesentlig raskere is i Canada.

Sikter mot a-gruppa

– Det er det beste løpet jeg har gått og det er moro at det skjer i mitt første løp i verdenscupen, sier Næss.

Langdistanseløperen endte som nummer 11 i b-gruppa og en 25. plass totalt under verdenscupstevnet i Berlin.

Opp til landsmann Sverre Lunde Pedersen, som ble nummer to på distansen i a-gruppa, skilte det drøye 13 sekunder.

– Jeg kjenner det er greit å gå i b-gruppa nå i starten. Jeg trenger uansett noen flere løp for å kunne komme meg opp i det aller gjeveste selskapet, men det er dit jeg ønsker å komme. Forhåpentligvis kan jeg komme meg dit på nyåret, sier 23-åringen.

– Hva må til for å komme seg opp blant den ypperste eliten?

– Går jeg mellom 6.25 og 6.30 tror jeg at jeg skal være der. Jeg skal være god for det utover sesongen med litt flere løp i kroppen og litt mer erfaring på dette nivået.

For verdenscupdebuten ga mersmak for skøytetalentet, som i høst har fått matchet seg mye med Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og de andre eliteløperne i landet.

– Man merker at det er noe litt større man er med på. Hele atmosfæren i Berlin gjorde det ganske spesielt å gå verdenscup for første gang. Men det var en god opplevelse. Kroppen fungerte og jeg klarte å gå et feilfritt løp. Veldig artig å få det til på første forsøk.

Heerenveen neste

Nå går ferden videre til skøytemetropolen Heerenveen i Nederland. Der venter det sannsynligvis enda mer trøkk i hallen med skøytefrelste nederlendere på tribunen.

Bjørnsmoen Næss tror han skal være god for bedre tid og plassering kommende helg.

– Jeg tror og håper det skal løsne enda et hakk eller to neste helg. Formen er bra og nå har jeg fått gjort unna det første løpet. Jeg er optimistisk, sier Tynset-gutten.

Artikkeltags