Næss: – Utrolig inspirerende

Ny opptur: Ole Bjørnsmoen Næss var kun fem og et halvt sekund bak Håvard Bøkko under verdenscupen i Heerenveen i helga. Foto: Marthe Stenberg

Ny opptur: Ole Bjørnsmoen Næss var kun fem og et halvt sekund bak Håvard Bøkko under verdenscupen i Heerenveen i helga. Foto: Marthe Stenberg Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter et nytt godt løp i verdenscupen, kun ti sekunder bak Sverre Lunde Pedersen og 5,5 sekunder bak Håvard Bøkko, reiser Ole B. Næss hjem med en god følelse.

DEL

- Det er kjempeinspirerende og kun være fem og et halvt sekund bak Håvard Bøkko og ti sekunder bak Sverre Lunde Pedersen på 5.000 meter. Jeg ser at veien opp ikke er så lang, og at det er fullt mulig på sikt, sier Tynset-gutten Ole Bjørnsmoen Næss etter nok et godt løp i verdenscupen denne helga.

Næss gikk i B-gruppa i Heerenveen og klokket inn på tiden 6.32,42. Dermed ble han nummer åtte i B-gruppa, hvor Håvard Bøkko tok 2.-plassen.

Tiden var god nok til å slå sin egen pers på europeisk is fra sist helg, med snaut to sekunder. Han har imidlertid enda et stykke igjen til den personlige rekorden på 5.000 meter fra Canada, hvor isen er mye raskere.

– Dette lover godt for fortsettelsen. Jeg kjenner at jeg er kvitt sjukdommen også, så nå er det bare å kjøre på videre.

– Hva må du prestere for å komme opp i A-gruppa tror du?

– Jeg er ikke utrolig langt unna, men jeg må nok stabilisere meg under 6.30.

Det kommer flere viktige løp for skøyteløperen i tiden framover. Allerede kommende helg er det NM i Arendal. Fordel Næss er at det arrangeres utendørs.

– Det er viktig at jeg presterer i NM. Jeg tror det kan bli bra ettersom jeg er sterkest på utendørsforhold.

Det neste internasjonale målet for Næss er å få gå verdenscupen på Hamar i januar.

– Jeg har lagt inn en bra søknad på 5.000 meter nå i hvert fall. Hamar er nesten som hjemmebane for meg. Jeg har gått utrolig mye der, så det hadde vært gøy og få gå verdenscupen der.

Artikkeltags