NM-sølv til Bjørnsmoen Næss

SØLVGUTT: Ole Bjørnsmoen Næss sikret seg nok en sølvmedalje i NM på 10.000-meter.
(Foto: Marthe Stenberg)

SØLVGUTT: Ole Bjørnsmoen Næss sikret seg nok en sølvmedalje i NM på 10.000-meter. (Foto: Marthe Stenberg)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss kopierte sitt eget NM-sølv fra i fjor, da han gikk inn til 2. plass på 10.000-meter søndag. – Jeg håper jeg ikke blir en evig toer, fleiper Tynset-gutten, som kjenner at go'formen er i anmarsj.

DEL

24-åringen var snaut seks sekunder bak parkamerat og NM-gullvinner Thomas H. Søfteland i mål, og tiden 13.43,18 holdt til en soleklar sølvmedalje.

Dermed kopierte Bjørnsmoen Næss NM-sølvet på samme distanse fra i fjor. Da sikret han seg sin første NM-medalje på tiden 13.45,89.

– Det var egentlig et greit løp for min del. Jeg gikk sammen med Thomas, og han stakk fra meg ca. halvveis i løpet. Jeg følte at jeg sovnet litt midtveis, men jeg klarte å ta meg sammen og ta innpå ham mot slutten, så alt-i-alt er jeg fornøyd. Så får jeg håpe at jeg klarer å ta steget helt øverst på pallen på sikt også, smiler sølvvinneren, og legger til:

– Jeg følte meg ikke like kjørt etter dette løpet som jeg gjorde på samme distanse i fjor. Jeg gikk vel et par sekunder bedre i forhold til tiden jeg fikk da, og nå ser jeg veldig positivt på formutviklingen min. Det blir spennende å se hva jeg kan få til i løpene som kommer, sier Tynset-gutten til Østlendingen.

Og et av løpene som kommer, og som den ferske NM-medaljevinneren håper å få gå, er verdenscupen i Stavanger kommende helg. Der er det 5.000-meter som er det store målet.

- Selv om begge mine NM-medaljer har kommet på 10.000-meter, tror jeg at det største potensialet mitt er på 5.000. Om jeg klarer å utvikle fysikken enda mer, blir sterkere og får mer power i beina, tror jeg at jeg skal klare å ta ytterligere steg på den distansen. Målet er å stabilisere meg på en tid på rundt seks noen og tjue. Klarer jeg det, henger jeg med internasjonalt. Men da må jeg klare å opprettholde en rundetid på rundt 29 sekunder, påpeker Bjørnsmoen Næss, som føler at formkurven peker riktig vei:

– Jeg har jo ikke gått løp siden allround-NM før jul, og da tar det litt tid å komme i gang. Nå har jeg fått et par løp i beina, og jeg merker at det går bedre og bedre. Det var forskjell bare mellom lørdag og søndag. På 10.000-meteren klarte jeg å ta meg bedre tid, og å gå bedre på skøyter. 5.000-meteren på lørdag ble egentlig et stressløp, så det viser jo at jeg er på rett vei, sier skøyteløperen.

NB! Uttaket til verdenscupen i Stavanger kommer mandag

Artikkeltags