Bjørnsmoen Næss suveren på 5000 meter

Øyner verdenscup: Ole Bjørnsmoen Næss har lyst på tur til Berlin. Arkivfoto: Trond Findahl

Øyner verdenscup: Ole Bjørnsmoen Næss har lyst på tur til Berlin. Arkivfoto: Trond Findahl

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss sikret helgens andre Norgescup-seier på søndag

DEL

(Arbeidets Rett) Lørdag vant han 3000 meter med noen hundredelers margin, men på søndag var han helt suveren på 5000 meter.

Vant 3000 meter under Norgescupen 

Tynsetløperen gikk inn til tiden 6.34,32 og var nesten 20 sekunder foran nummer to Fredrik van der Horst. Det var kun tre løpere som gikk under 7 minutter i Sørmarka Arena på søndag.

- I dag var det veldig bra. Det var tøffe forhold i Sørmarka Arena, men nå begynner formen virkelig å komme. Tjue sekunder foran van der Horst som er aktuell for VM-laget i allround på Hamar i mars er virkelig bra, sa Næss etter at han var kommet i mål.

- Jeg har trent bra både hjemme på Nytrømoen og her i Stavanger den siste tiden, sier han

Norgescupløpene i Stavanger er også uttaksløp foran kommende helgs verdenscupløp i Berlin. Selv om de løperne som gikk EM 6. til 8. januar, Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Simen Spieler Nilsen, ikke stilte til start under helgens Norgescup så bør resultatene til Bjørnsmoen Næss være gode nok til at han får sjansen i Verdenscupen igjen når 5000 meter står på programmet lørdag 28. januar.

- Når jeg slår van der Horst så klart som jeg gjør i dag så mener jeg det skal være vanskelig å komme utenom meg. Akkurat nå så mener jeg sjøl at jeg er landets nestbeste løper på 5000 meter, sier en offensiv Næss.

Artikkeltags