Pallen glapp for Bjørnsmoen Næss

RETT UTENFOR: Bjørnsmoen Næss måtte ta til takke med den sure 4. plassen under dagens 5000-meter i Vikingskipet. (Foto: Wenche Norberg-Schulz)

RETT UTENFOR: Bjørnsmoen Næss måtte ta til takke med den sure 4. plassen under dagens 5000-meter i Vikingskipet. (Foto: Wenche Norberg-Schulz) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss måtte se at håpet om en pallplass på 5000-meter under NM røk. Men en 4.plass lar seg høre for tynsetningen, som håper på verdenscupplass på sammen distanse i verdenscupen om én uke.

DEL

Bjørnsmoen Næss har en bestenotering på 5.000-meter denne sesongen på 6.26,97. I Vikingskipet stoppet ikke klokka før på 6.42,10 på for Tynset-gutten, som med det endte på en 4. plass. Bunnsoliden Sverre Lunde Pedersen sikret NM-tittelen på 6.25,66 foran Håvard Bøkko (6.36,24) og Thomas Søfteland (6.37,23).

LES OGSÅ: Spent på NM-formen

- For meg er det positivt å være i treningsgruppe med en som er så solid som Sverre. Jeg klarer faktisk å henge på ham under hardøktene, men han er så sterk at jeg tror han restituerer mye kjappere enn meg. Han har et solid forsprang når det gjelder treningstimer over tid, så jeg må bare jobbe knallhardt for å bli bedre, konstaterer Bjørnsmoen Næss overfor Østlendingen.

Og han er klar på at han har mer å gå på enn han fikk vist i Vikingskipet lørdag.

- Jeg følte ikke at jeg traff helt, og jeg fikk heller ikke svar i isen. Det var rett og slett ganske tungt, oppsummerer tynsetingen, som imidlertid ikke henger lavt med hodet av den grunn.

- På en god dag kunne jeg nok ha kjempet med Bøkko, men det ville seg ikke i dag. Jeg kommer fra en ganske tung treningsperiode, og isolert sett så er ikke pallplass i NM det viktigste. Jeg vil gå verdenscup, og jeg håper jeg får sjansen i Stavanger om én uke, og at jeg går godt nok der til å få gå i Herenveen også, sier Bjørnsmoen Næss, som virkelig har fått smaken på å konkurrere internasjonalt.

- Det var stort å få prøve seg i A-gruppa i Herenveen i desember, og har man først fått prøve det, er selvfølgelig målet å komme seg dit igjen, sier 24-åringen.

Uttaket til kommende helgs verdenscup i Stavanger presenteres mandag.

LES OGSÅ: - Å debutere i Heerenveen er stort

LES OGSÅ: Kanonløp i Inzell

Artikkeltags