Kjempesuksess for Tynsetløperne i LM

SUKSESS: Fra venstre: Oda Maageng Lund, Jon Arne Hugdal (trener) og Fredik Gruee Mælen. (Alle foto: Privat)

SUKSESS: Fra venstre: Oda Maageng Lund, Jon Arne Hugdal (trener) og Fredik Gruee Mælen. (Alle foto: Privat)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I det uoffisielle norgesmesterskapet på skøyter for ungdom mellom 13 og 16 år, gjorde Tynset en fremragende innsats.

DEL

Oda Maageng Lund fra Tynset tok med seg medaljer i alle løpene under landsmesterskapet på skøyter i Bergen i helgen.

Det ble sølv på 1500 meter, bronse på 500 meter og bronse i lagtempo for Hedmark 1 på lørdag. Søndag åpnet hun med å bli landsmester på 1000 meter og avsluttet det hele med en bronse på 3000 meter i klassen jenter16 år.  – Dette er stort og veldig moro, forteller far og leder i Tynset skøytegruppe Oddbjørn Lund.

Tynset fikk også en landsmester i Fredrik Grue Mælen i klassen gutter 13 år. Han tok bronse på 1000 meter på søndag. Synne Bredalslien Moen tok bronse sammen med Oda på lagtempo og bronse på 1000 meter på søndag. Hun ble offer for forholdene på sin beste distanse, 3000 meter og endte som nummer fire. – Synne gjorde et bra løp på 3000 meter, men ble tatt av værforholdene, forteller Lund.

Tynset tok hele 9 medaljer under landsmesterskapet, det er mer enn noen gang. Det stadfester Tynsets fremgang i skøyter. – Dette var det store målet og at tre løpere skulle ta medalje var mer enn vi håpet og trodde på. Vi har hatt god utvikling og gode treninger, med en god trener er nok dette mye av forklaringen. Det er flere løpere som viser stor fremgang, noen var litt plaget med sykdom i forkant av mesterskapet, men viste allikevel gode takter. Dette var en skikkelig jubileumsfeiring, sier Tynsetleder Oddbjørn Lund. Tynset stilte med seks løpere og at den lille klubben skulle ta med seg hele 9 medaljer og to landsmestere er meget imponerende.

Artikkeltags