Magnus tok sølv i NM: – Jeg gir meg ikke før jeg får gullet

- I år gikk det nesten, men jeg var uheldig på omskytingen og mistet ett poeng. Det ene poenget kostet meg seieren. Nå ser jeg til neste år, for jeg gir meg ikke før jeg har fått det gullet, sier Magnus Nordhagen. 

- I år gikk det nesten, men jeg var uheldig på omskytingen og mistet ett poeng. Det ene poenget kostet meg seieren. Nå ser jeg til neste år, for jeg gir meg ikke før jeg har fått det gullet, sier Magnus Nordhagen.  Foto:

Magnus Nordhagen har bare hatt stang ut de siste årene, men i norgesmesterskapet i elgskyting kapret han sølvmedaljen. Likevel blir han ikke ordentlig fornøyd før han står med gullet rundt halsen.

DEL

De siste fem årene har gullmedaljen i norgesmesterskapet i elgskyting glippet i finalen for Sørskogbygda-skytteren Magnus Nordhagen.

– Jeg har hele tiden sagt at den gullmedaljen skal jeg ha, og jeg er bestemt, så jeg gir meg ikke før jeg får den. Først fikk jeg tre fjerdeplasser, og hvert år sa jeg at neste år, da skal jeg ha det gullet. I fjor hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle vinne, og kunne nok egentlig gjort det også. Men fokuset var ikke på rett sted og jeg skjøt meg helt bort.

– I år gikk det nesten, men jeg var uheldig på omskytingen og mistet ett poeng. Det ene poenget kostet meg seieren. Nå ser jeg til neste år, for jeg gir meg ikke før jeg har fått det gullet, sier Nordhagen.

Vokst opp i skyttermiljøet

Med en far som også alltid har vært ivrig elgbaneskytter, var det aldri noe spørsmål om hva Magnus skulle gjøre.

– Jeg var nok bare tre måneder gammel første gangen jeg var med på norgesmesterskapet i elgbaneskyting, da faren min deltok. Dit har jeg dratt hvert år i 32 år nå, og nå har min egen 5-årige sønn begynt å få interessen for skyting. Så det blir nok noen år til NM med ham også, sier Magnus og ler.

For han legger ikke skjul på at det er mange gode skyttere i Nordhagen-familien.

– Ja vi får det vel inn med morsmelka, sier han og ler.

– Men det er moro det, og absolutt ikke en usunn hobby å ha.

BARE NESTEN: Magnus Nordhagen kom akkurat ikke til topps i NM i elgskyting. Det ble sølv på Sørskogbygda-skytteren.

BARE NESTEN: Magnus Nordhagen kom akkurat ikke til topps i NM i elgskyting. Det ble sølv på Sørskogbygda-skytteren. Foto:

Lyktes endelig

Første gang han deltok i norgesmesterskapet var som junior i 2001 i lagskyting. Sitt første gull tok han i 2002, og han har da også skutt seg til flere sølv og bronse opp gjennom årene. En jevnt god skytter har han vært, men gullet som senior har han enda ikke klart å få.

Men sølvet kapret han i NM i år.

– Jeg har aldri klart å lykkes helt i finalen. Og med mange år med stang ut, var det utrolig gøy å endelig lykkes med å få medalje. Det er moro å være med hver gang, men denne gangen var ekstra spesiell, da dette er noe jeg har jobbet lenge for.

Hedmark som lag har hatt godt tak på lagskytingene de siste årene, med seiere i begge lagskytingene flere ganger. Så sent som i fjor, i Dalsbygda, ble det tredjeplass i fylkeslagsskytingen. I år stilte Magnus Nordhagen til start sammen med Christer Hemstad fra Østby Jff, Nikolai Torp fra Skogen Jff og Ørjan Grinden fra Sørskogbygda JSK. I år forsvarte de 3.-plassen og tok bronse enda en gang.

Bra klubb

I Sørskogbygda jff hadde de mange gode resultater i NM.

– Vi er mange og vi har et veldig godt miljø. Det er et godt samhold der alle bygger hverandre opp. Og vi er heldige med at det er mange gode skyttere i området.

De har da også norgesrekorden i lagskyting i jaktfelt fra Løten for seks år siden.

– Jeg var ankemann og etter at de tre andre hadde skutt fullt hus var det ordentlig press på at jeg også måtte gjøre det. Det var skikkelig ille, men ingenting slår den lykkefølelsen jeg fikk da jeg så at jeg også hadde skutt fullt hus, sier Nordhagen, som mener at samholdet i klubben har mye å si for de gode resultatene.

– Man blir motivert til å jobbe videre, sier han.

Mange andre Hedmark-skyttere gjorde også god figur i norgesmesterskapet.

Erfaring er viktig

Magnus mener da også at erfaring har mye å si for hvem som er gode skyttere.

– Jeg har hatt mange år med bra erfaring. Tidligere ble det også mye trening, men etter at jeg selv har stiftet familie blir det ikke så mye av det lenger. Likevel tar jeg med meg den treningen og teknikken jeg har opparbeidet meg, sier han.

– Og aller viktigst er nok det å beherske det mentale. Man må mestre det å holde roen under press, for det koker ordentlig i hodet når man konkurrerer. Det er veldig tøft, men det er noe eget når man mestrer det. Det er en veldig god følelse.

Artikkeltags