19-åring fra Elverum dominerte i Sverige – håper på verdenscup

TIL TOPPS: Vegard Sveen Nordhagen var naturlig nok svært fornøyd etter å ha gått helt til topps i Swedish Cup denne helgen.

TIL TOPPS: Vegard Sveen Nordhagen var naturlig nok svært fornøyd etter å ha gått helt til topps i Swedish Cup denne helgen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den 19 årige rifleskytteren Vegard Nordhagen fra Elverum, viste denne helgen muskler i internasjonalt selskap. I skarp konkurranse med de beste 120 mannlige senior- og juniorskytterne i Norgen, gikk han helt til topps i Swedish Cup. Og nå drømmer han om verdenscup.

DEL

– Klart jeg drømmer nå! Det å slå alle disse store skytternavnene, setter jo tankene i sving. Skal jeg utvikle meg videre, noe jeg gjør alt for å klare, må jeg ut i verden og konkurrere med de beste, og da er det naturlig å drømme om å komme med på et verdenscupstevne i seniorklassen, sier Vegard, vel vitende om at det er et OL i Japan om ikke så lenge.

Kampen om verdenscupplassene spisser seg selvfølgelig til, og Vegard har ikke tenkt å la muligheten gå fra seg. Derfor har han lagt studiene til side for å trene og konkurrere som de beste i verden gjør. I tillegg tar han noen vakter på Bast i Elverum for å spe på med lommepenger.

Men om Elverum-gutten blir tatt ut til det første verdenscupstevnet i India etter prestasjonen i Sverige er usikkert. Stevnet var ikke et uttak, det kommer først neste helg.

Vegard Nordhagen startet sin siste sesong som junior, som han avsluttet den forrige.

Det ble gull både på torsdag og fredag under Swedish cup som ble avviklet i Sævsjø. Han vant innledende runde alle tre dager og det var de resultatene som gjorde at han vant sammenlagt, uansett klasse.

Swedish Cup samler 600 deltakere fra 12 nasjoner og de to junior-rifleklassene er definitivt de største klassene. 64 mannlige deltakere fikk smake elverumsingen sin form for dagen. Nordhagen var helt suveren og var best i innledningen alle tre dagene. Han avsluttet på lørdag med hele 628,3 poeng. I finalene var han best både torsdag og fredag, mens han i dag på lørdag endte som nummer fire.

Norge har i mange år fostret gode internasjonale rifleskyttere på juniorsiden. Men ikke siden 2015, da lagkompisen Magnus Bjørnstad fra Elverum rifleklubb vant tre medaljer i samme stevne, etter å ha vunnet innledende også han tre dager på rad, har vi sett en slik dominans fra vår region.

– Jeg starter 2019 der jeg avsluttet 2018, og har vel egentlig dratt med meg en selvtillit gjennom hele høsten som gir meg en trygghet, sa Vegard Sveen Nordhagen rett etter den siste finalen.

Men uansett prestasjoner i Sverige – Nordens beste junior må likevel igjennom et EM-uttak til helgen. Men mye skal gå galt om ikke de tre norske som har dominert i Swedish, ikke skal danne Norges lag. Jon Hermann Hegg og Alexander Teisrud er skolekamerater fra NTG Kongsvinger. Alle har levert resultater i Sævsjø som gir Norge et godt håp også for framtiden. 

Artikkeltags