EM-gull og verdensrekord, men likevel ikke helt fornøyd

GULLJENTER: Katrine Lund, Jenny Stene og Jeanett Hegg Duestad var på det norske gull-laget som satte verdensrekord i matchøvelsen.

GULLJENTER: Katrine Lund, Jenny Stene og Jeanett Hegg Duestad var på det norske gull-laget som satte verdensrekord i matchøvelsen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

OL-satsende Katrine Lund (24) fra Elverum Rifleklubb var med på Norges vinnerlag som i helgen vant gull og satte verdensrekord i matchøvelsen under EM i Bologna.

DEL

Suksessen til de norske rifleskytterne fortsetter. Under siste ukes EM i Bologna i Italia, vant både de norske herrene og kvinnene lag-EM i matchskyting. Begge seiret til alt overmål med å sette nye verdensrekorder. Katrine Lund fra Elverum rifleklubb, var på det norske kvinnelaget sammen med Jenny Stene og Jeanett Hegg Duestad. Stene ble beste norske individuelt med en bronsemedalje.

– Jeg klarer likevel ikke å si meg 100 prosent fornøyd med EM-innsatsen, for i motsetning til lagvenninnene mine slakket jeg av for mye på den stående skytingen og mistet finalebilletten, sier Katrine Lund til Østlendingen, og legger til:

Men jeg kan jo ikke klage. Vi tar EM-gull for lag, setter verdensrekord og vi blir nummer to bak Russland på liggende.

De norske herrene vant også EM-gull i lagkonkurransen i matchøvelsen, og smadret verdensrekorden med hele 10 poeng. 1180 i snitt på tre skyttere har verden aldri sett maken til.

Det var også store forventninger til Vegard Sveen Nordhagen (20) fra Elverum rifleklubb, som det siste året har vært med og dominert juniorklassen i Europa. Nå skulle han ut i sitt aller siste mesterskap som junior, men fikk trøbbel i oppkjøringen.

Han ble plutselig sengeliggende og mistet mye trening inn mot mesterskapet. Mange fryktet at det kunne være kyssesyken, som kunne ha satt ham ut av trening for en lengre periode. Men Elverum-gutten kom seg på beina igjen, og tok et NM-gull på hjemmebane i siste liten før avreise.

Etter iherdig innsats ble det den sure fjerdeplassen på den innledende liggende øvelsen, bare millimetere fra medalje. Sveen Nordhagen måtte også se at det ble en 4. plass på lagskytingen, og under helmatchen to dager senere skulle "uflaksen" gjenta seg. Han var med i toppen fra starten av, men kreftene tok imidlertid slutt mot slutten av den tre timer lange maratonøvelsen, og han karet seg til en finaleplass som 5. beste skytter. Gull og sølv var aldri innenfor rekkevidde, men igjen var Elverum-gutten bare millimetere unna å ta en bronse individuelt. Men noe edelt metall ble det likevel. For Sveen Nordhagen var med på det norske bronselaget i matchøvelsen.

– Selvfølgelig er jeg skuffet med uttellingen, men forutsetningene tatt i betraktning kan jeg jo ikke annet enn å være fornøyd. Jeg skjøt tross alt min aller første mesterskapsfinale på 50-meter som junior, og det med sykdom i kroppen, sier Vegard, som allerede har startet opptreningen mot neste sesong. Han har flyttet til Jessheim for å kunne ha daglig tilgang på Alfhallen og sammen med resten av landslaget forberede seg maksimalt mot OL-sesongen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken