Nå er de klare for Rio

TRENER: Magne Ivar Mellem trener Solør-damene som er klare for Paralympics, og han forteller om et skyhøyt nivå. Likevel tror han at en av de to på en god dag kan kommes seg helt på pallen. (Begge foto: Bjørn Myrset)

TRENER: Magne Ivar Mellem trener Solør-damene som er klare for Paralympics, og han forteller om et skyhøyt nivå. Likevel tror han at en av de to på en god dag kan kommes seg helt på pallen. (Begge foto: Bjørn Myrset)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Skyttervenninnene Monica Lillehagen (47) og Amanda Dybendal (29) fra Solør er etter måneder med forsakelser, harde prioriteringer og masse trening endelig klare for paralympiske sommerleker i Rio.

DEL

Denne uka startet de på reisen. Den 7. september starter moroa.

– Vi går for finale, sier de begge to.

– På en god dag kan det faktisk gå an å entre pallen. Marginene er små og konkurransen er nå knivskarp, sier jentenes trener Magne Ivar Mellem som det siste halve året nær sagt har bodd i skytterhallen på Flisa for å hjelpe sine to elever.

– Nå er det ikke mere vi kan gjæra, sier Mellem.

Nå gjelder det å holde seg friske og benytte dagene der borte skikkelig, slik at en klarer å være på topp når det gjelder som mest. Det er krevende i 30 grader, og det er lange dager, med testing, trening, kontroller og konkurranser.

Spent debutant

Mens Monica er en rutinert Paralympier, er Amanda førstereis. Mens Amanda har to øvelser å konsentrere seg om, har Monica hele fire krevende øvelser å forberede seg til.

– Det frister med en ny finale, sier Monica som var i finalen med luftriflen i 2008, og som har stående skyting som sin favorittøvelse.

– Jeg skyter to liggende øvelser og har mer enn nok med det, sier Amanda som ble nummer fire i Tyskland-VM i 2014 med luftriflen. Men, innimellom så har jeg god flyt også med miniatyrriflen, så jeg vil prøve meg i begge øvelsene, sier debutanten.

Fra en til seks skyttere

Skyting ble innført som sport i 1976 i Paralympics og Norge har bare hatt fire deltakere med før Monica Lillehagen slo igjennom i 2008. I 2012 var det tre skyttere med, mens det i Rio er hele seks skyttere med.

– Det har vært en voldsom økning i aktiviteten og i satsingen på skyttersporten både i Norge og internasjonalt, sier jentenes trener Magne Ivar Mellem.

– Det var skikkelig kamp om plassene denne gang. Norge har en god tropp, et godt trener- og støtteapparat, men nivået har steget kolossalt.

– Vi skal gjøre vårt ytterste. Det er ingen feriereise vi skal på, men vi håper å få sett oss godt om i Rio før vi returer. Vi gleder oss veldig, sier de begge skytterdamene fra Solør.

Artikkeltags