Klare for nok en finale

KLARE FOR FINALE: Deler av Sørskogbygda-laget som er klare for finale i Østlandscupen. Foran fra venstre: Ida Andreassen Berg, Espen Nedgården og Markus Lauritzen. Bak fra venstre: Oda Andreassen Berg, Anders Nedgården og Øyvind Lauritzen.
(Foto: Magnus Torp Antonsen)

KLARE FOR FINALE: Deler av Sørskogbygda-laget som er klare for finale i Østlandscupen. Foran fra venstre: Ida Andreassen Berg, Espen Nedgården og Markus Lauritzen. Bak fra venstre: Oda Andreassen Berg, Anders Nedgården og Øyvind Lauritzen. (Foto: Magnus Torp Antonsen)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sørskogbygdas unge skyttere fortsetter å imponere. Nå er de klare for nok en finale i Østlandscupen.

DEL

Finalebilletten ble sikret med seier mot Høland/Bjørkelangen i semifinalen lørdag. Sørskogbygdingene slo Akershus-laget med to poeng.

Om snaue to uker reiser de tilbake til Moss og Våler i Østfold for å skyte nok en finale. Sørskogbygda er regjerende mester og har rett og slett blitt en gjenganger i finalen i Østlandscupen.

– Jeg synes det er skikkelig kult at vi har klart det igjen. Vi vant Østlandscupen i fjor og har vært i fem finaler på rad tidligere. Jeg synes det er en stor prestasjon, sier Anders Nedgården, som har vært med på samtlige finaler de siste årene.

Går for reprise

Cupen er en konkurranse mellom skytterlagene. Det er åtte skyttere på hvert lag hvor fem av resultatene teller.

Sørskogbygda har stilt med Anders Nedgården, Oda Andreassen Berg, Ida Andreassen Berg, Øyvind Lauritzen, Espen Nedgården, Markus Lauritzen, Simen Karenius Lang-Ree og Aleksander Kolstad denne sesongen.

LES OGSÅ: Bakken holdt hodet kaldt

I 1. runde ble Jondalen slått, før Blaker fikk unngjelde i cupens 2. runde.

Etter seieren mot Høland/Bjørkelangen skal Sørskogbygda kjempe om en ny tittel, i konkurranse med to andre lag, som foreløpig ikke er bestemt.

– Vi håper å ta seieren denne sesongen også, uansett hvem vi møter i finalen. Det er det klare målet, sier Nedgården.

Hyller samholdet

Flere har bitt seg merke i Sørskogbygda sine strålende resultater på ungdomssiden de siste årene. År etter år har laget prestert og stadig kommer det nye skyttertalenter opp.

– Det er moro at vi viser oss fram med gode resultater. Det er flere på landsbasis som har lagt merke til våre resultater og som er nysgjerrige på hvordan vi får det til. Vi er ganske unike sånn sett, med gode resultater fra en liten plass, sier Øyvind Laurtizen.

Han trekker fram et fantastisk miljø i skytterlaget som mye av grunnen til at hedmarkingene stadig vekk leverer sterke resultater som lag.

– Vi har hatt en rekke med veldig mange unge gode skyttere de siste årene. Jeg tror det er samholdet i skytterlaget som skal ha mye av æren for det. Vi trives sammen, samtidig som vi har et godt treningsmiljø. Det er tilrettelagt i skytterlaget og vi har muligheten til å tilpasse treningsmengden og måten vi trener på, på en god måte. Det er morsomt at vi får det til år etter år, sier Lauritzen.

Artikkeltags