Vegard (19) får sjansen mot verdenseliten

TIL KINA: Vegard Nordhagen er med i uttaket til verdenscupstevnet i Beijing i april.

TIL KINA: Vegard Nordhagen er med i uttaket til verdenscupstevnet i Beijing i april.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rifleskytteren Vegard Nordhagen (19) fra Elverum får sin sjanse blant verdens beste seniorer når han reiser til Beijing i april. Det er den fantastiske starten på sesongen som har sikret ham billetten til Kina.

DEL

2019 er OL-kvaliksesong for neste års OL. Det kjempes om kvoteplasser i hvert eneste verdenscupstevne og mesterskap denne sesongen. De kaprede kvoteplassene går til nasjonen, og den med sterkest kapasitet og størst utviklingspotensial, får normalt delta i et OL. Dermed er det alltid plass for nye unge uredde skyttere som satser alt og som leverer gode prestasjoner.

I så måte ligger junioren fra Elverum meget godt an. Han ble ranket som stevnets beste mannlige skytter i Swedich cup tidlig i januar, før han vant uttaket over to dager i Alfhallen på Jessheim. Og som ikke det var nok, var han også Norges nest beste mannlige skytter under et gigantstevne i München for kort tid siden.

– Dette ble akkurat slik jeg hadde håpet på, sier Nordhagen, som er klar over at det gjelder om å ta nye steg hele tiden.

– For å sikre en videre utvikling er det å komme seg ut blant verdenseliten nå i april helt riktig timing for min del. Da er EM for juniorer i Kroatia over, og det er bare å holde trykket og treningen ved like, før en snur nesen mot Beijing i april, konstaterer 19-åringen.

Simon Kolstad Claussen fra Kisen, og kompisen Henrik Larsen fra Krapfoss i Moss, er de to andre mennene som får plass til verdenscuprunden i Beijing.

På kvinnesiden er det også plass til Katrine Lund fra Elverum rk, samt Jenny Stene fra Kisen og Jeanette Hegg Duestad fra Nøtterø. Denne trioen har fått plass i begge verdenscuprundene.

Norge har opplagt et stort generasjonsskifte på gang både blant kvinner og menn. Uansett har unge Nordhagen vært Norges beste og jevneste luftskytter siden nyttår, noe han dokumenterte både i Sverige, på EM-uttaket hjemme og ikke minst i Tyskland.

I verdenscupkonkurransen er det både 10m luft normal og miks, samt på 50m med miniatyrriflen er det helmatch 3 x 40 skudd som skytes. Først en dag med eliminasjon, så en tellende dag hvor det deles ut kvotebilletter.

Artikkeltags