Treffet var for etterkommere av Martinus Gundersen (1852–1936) og Nikoline Marthea Hansdatter (1855–1925) fra Luvaasen søndre-gården i Slemdalen i Osen.

– Jeg har jobbet med å få til dette ved å bruke slektsgranskning på både Ancestory, MyHeritage og Facebook i flere år, og har fått direkte kontakt med mange etterkommere av Martinus og Nikoline. De hadde 12 barn, hvorav seks emigrerte til USA tidlig på 1900-tallet, sier Anita Haagensen Dølplads.

Omvisning og slektstavle

Totalt 86 etterkommere deltok på treffet, og noen av slektningene som kom fra USA for å delta på familietreffet er også etterkommere av Knut og Osvald Luvaas som emigrerte til USA i 1905 og 1906, ifølge Dølplads.

Selve familietreffet besto blant annet av omvisning på Luvaasen-gården og kirkegården ved Osen kirke.

Det ble også utlevert utskrift av alle etterkommere av Martinus og Nikoline. I tillegg ble det utstilt bilder, bøker, gjenstander og ikke minst slektstavle over alle i familien i gymsalen på Osvang Samfunnshus.

Østerdalstradisjon og «diplom»

Skikkelig østerdalstradisjon ble også holdt ved like, og til middag lørdag ble det servert elghakk med flatbrød og tyttebær, etterfulgt av multe-, trollkrem og kaker til dessert.

Det ble også delt ut «diplomer» under middagen til yngste- og eldstemann som deltok på treffet; ti måneder gammel Sebastian Dølplads Svendsberget og snart 90 år gamle Arnt Nevald Floden.

Den som hadde reist lengst for å delta fikk også «diplom». Den gikk til Grace Smith, som hadde kommet helt fra Anchorage i Alaska – over 6.400 kilometer unna.

Anita Haagensen Dølplads, sier det var en fantastisk opplevelse å få treffe så mange av sine slektninger fra fjern og nær.

– Jeg gleder meg allerede masse til neste treff – forhåpentligvis om ikke så altfor mange år, sier hun med et smil.