For når fem stikk-kontakter skal fordeles på 70 jenter som skal lade mobiltelefoner, airpods og annet utstyr, blir skjøteledning plutselig noe av det mest essensielle man kan ha i ryggsekken.

– Det er faktisk veldig mange som har hatt med seg skjøteledning selv. Spesielt de som har vært på en håndballturnering eller to tidligere i år, humrer Stine S. Skjæret.

Hun er på plass som mamma og litt som SoMe-ansvarlig for Elverum Fotball på Ekebergsletta, og kan melde om veldig bra turneringsstemning i den svarte og hvite delegasjonen som teller rundt 140 spillere + foreldre og støtteapparat.

– Det er mange flere enn vi pleier å være, så det er tydelig at det var mange lag som har savnet Norway Cup og som har lyst til å få med seg denne opplevelsen. Spesielt gjelder det nok de eldste lagene, som har dette som siste mulighet til å oppleve fotballfesten i Oslo, sier Skjæret.

To lag til A-sluttspill

Og J16 er et av lagene som har nytt livet både på og utenfor banen. Jentene kvalifiserte seg i likhet med G14-2 seg til A-sluttspillet, mens resten av Elverum-lagene gikk til B-sluttspill.

I B-sluttspillet gikk Elverum J15 helt til topps etter 4-1-seier over Sogndal, mens Elverum G15-lag tapte finalen 0-2 for Tromsø.

Men det er ikke bare det sportslige som er i fokus når man deltar i verdens største fotballturnering med over 30.000 spillere og lagledere.

– Det er nok et høydepunkt for veldig mange. Norway Cup hører man jo om helt fra man er liten spiller, og bare det at turneringen potensielt kan vare en hel uke er veldig spesielt, påpeker Skjæret, som kan melde om at logistikken i det store og hele har gått veldig bra.

140 drakter til tørk

– Det er jo alltids noen utfordringer som hull i luftmadrasser, at det er tomt for dopapir og ikke nok stikk-kontakter eller speil, men mitt inntrykk er at det flyter veldig greit. Vi fikk imidlertid en liten utfordring tirsdag, da regnværet gjorde sitt til at 140 ungdommer måtte tørke klær samtidig. Da henger det stort sett noe over absolutt alt, humrer Skjæret.

Og med 140 jenter og gutter samlet i hver sin gymsal på samme skole, er det ikke til å komme fra at det blir en del besøk på kryss og tvers.

– Det er en del av cuplivet. Men jeg synes også spillerne skal ha skryt for at de møter opp på hverandres kamper, heier hverandre fram og er nysgjerrige på hvordan det har gått. Det er med på å skape et veldig fint samhold i gruppa på tvers av kjønn og lag, påpeker Skjæret.

Sosialt fokus

– Vi som klubb er ikke her med resultatmål, men snarere med et mål om å gi spillerne en god turneringsopplevelse og la dem få kjenne på lagfølelsen og det sosiale som følger med. Det er tross alt to år siden sist de kunne dra på en stor overnattingsturnering, og jeg tror veldig mange setter pris på å få oppleve Norway Cup, avslutter Skjæret.

Her finner du resultatene så langt i Norway Cup (oppdateres fortløpende).