Slik har det aldri sett ut i en toppkamp i Terningen Arena før

TOMME TRIBUNER: Det var godt om plassen i Terningen Arena i toppkampen mellom Elverum og ØIF Arendal tirsdag kveld.

TOMME TRIBUNER: Det var godt om plassen i Terningen Arena i toppkampen mellom Elverum og ØIF Arendal tirsdag kveld. Foto:

(Elverum-ØIF Arendal 27-27) Som vanlig ble det uhyre tett og jevnt da Elverum og ØIF Arendal barket sammen til toppkamp i Terningen Arena. Det endte med ett poeng til hvert lagene i det som normalt er en garantert publikumsfest, men som denne gangen ble spilt uten tilskuere.

DEL

For tirsdag formiddag ble det altså bestemt at storkampen mellom Elverum og ØIF Arendal skulle gå for tomme tribuner grunnet den pågående smittefaren og for å unngå spredning av coronaviruset.

Dermed måtte de to publikumslagene som normalt trekker fulle hus når de barker sammen, spille for et meget begrenset publikum – stort sett kun bestående av frivillige, støtteapparat og funksjonærer.

I tillegg var representanter fra Norges Håndballforbund på plass for å dele ut medaljene og glasskula som er det synlige beviset på at Elverum Håndball er årets seriemestere.

Totalt sett var rundt 100 personer på plass i hallen.

STILLE: Slik så det ut på tribunene i Terningen Arena under toppkampen mot ØIF Arendal.

STILLE: Slik så det ut på tribunene i Terningen Arena under toppkampen mot ØIF Arendal. Foto:

Det måtte selvfølgelig gå utover stemningen i hallen, selv om Elverums frivillige mannskap for anledningen hadde trukket i hvitt og fått låne trommer av Taiga'n for å fungere som både supportere og arbeidere.

Men 20 personer kan aldri erstatte 2.000, og uten det kontinuerlige lydbildet av en full hall – kunne man altså høre stort sett det meste som ble sagt og ytret både på bane, benk og tribune: det være seg salg av bingoblokker på Elverumsradioen, instrukser fra trenere, kommunikasjon mellom spillere på benken eller mishagsytringer fra tribunene.

Lagene jobbet imidlertid godt med å holde intensiteten oppe i kampen, som i kjent stil ble både jevn og tøff.

Jevnt fra start

Det var ØIF Arendals Mario Matic som åpnet scoringsballet, og sørlendingene holdt seg stort sett i føringen med ett mål til det var spilt drøyt sju minutter.

Da satte imidlertid Alexander Blonz og Lukas Sandell inn et par kjappe Elverum-scoringer, og derfra og ut omgangen var det Elverum som var i føringen.

Man var faktisk så langt foran som med fire mål da Elverum satte inn et skikkelig støt midtveis i omgangen (11-7).

NHF PÅ PLASS: Representanter fra Norges Håndballforbund var på plass for å dele ut Elverums gullmedaljer. De fikk god plass på setene på VIP-tribunen.

NHF PÅ PLASS: Representanter fra Norges Håndballforbund var på plass for å dele ut Elverums gullmedaljer. De fikk god plass på setene på VIP-tribunen. Foto:

Gjestene lukket luken

Men sølvjagende ØIF Arendal nektet å slippe taket, og mye takket være en skuddfarlig Martin Lindell og en innbitt Sondre Paulsen, hentet de opp igjen Elverums luke, og kom seg sågar a mål med hjemmelaget på stillingen 12–12 etter drøyt 22 minutter.

Det så ut til å vekke Elverum igjen, og et par kjappe scoringer fra Alexander Westby sendte de svarte og hvite tilbake i en tomålsledelse.

ØIF Arendal fikk imidlertid lurt inn en redusering ved Laurits Mo Rannekleiv på tampen av omgangen, og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 15–14.

Elverum famlet i angrep

Etter hvilen var det et tydelig innbitt ØIF Arendal som kom tilbake på banen. Anført av tidenes toppscorer gjennom tidene i Elverum, André Lindboe, tok de seg nok en gang forbi hjemmelaget.

Og denne gangen var det betydelig vanskeligere for Elverum å komme seg i kapp med gjestene.

For de første 20 minuttene ble det levert angrepsspill langt under de svarte og hvites normale pari. Minuttene tikket og gikk mellom hver Elverum-scoring, og det ble rett og slett for mye famling og for lite effektivitet framover i banen.

Men da Elverum trengte sin sisteskanse som mest, sto Emil Kheri Imsgard fram med et par viktige redninger da ØIF Arendal hadde muligheten til å øke sin luke til både tre og fire mål.

LITT LIV: De som var på plass sørget for å klappe og lage litt liv i hallen.

LITT LIV: De som var på plass sørget for å klappe og lage litt liv i hallen. Foto:

Og da det gjensto rundt 10 minutter av kampen, fikk Elverum endelig stilt inn siktet. Etter tre kjappe scoringer signert den fryktede venstrekantduoen Alexander Blonz og Alexander Westby, sto det 25–25 på tavla med fem minutter igjen å spille.

Men ØIF Arendal og André Lindboe har ikke for vane å gi opp, og da lynvingen med nummer ni på brystet dunket inn gjestenes 26. mål for kvelden var det nok mange som fryktet at sesongens første hjemmetap ville bli et faktum.

Tobias Grøndahl svarte lynkjapt med å sende en frekk pasning inn på linja til Kristian Ørsted, som sørget for at lagene var helt likt.

Og så sto Emil Kheri Imsgard virkelig fram.

UVANLIG SITUASJON: Terningen Arena er normalt fylt til randen når Elverum og ØIF Arendal barker sammen, men på grunn av frykten for spredning av coronaviruset ble kampen spilt for tomme tribuner.

UVANLIG SITUASJON: Terningen Arena er normalt fylt til randen når Elverum og ØIF Arendal barker sammen, men på grunn av frykten for spredning av coronaviruset ble kampen spilt for tomme tribuner.

Gjestene reddet poenget i siste sekund

For da ØIF Arendal ble tildelt straffe på stillingen 26–26 med ett minutt igjen å spille, viste unggutten seg nok en gang som den straffeeksperten han har vokst til å bli.

I en ren duell med Martin Lindell var Elverum-keeperen kaldest, og med en viftende finger til lagkameratene viste han med all mulig tydelighet at han ville nekte Arendal poengene.

Og det så virkelig bra ut da Tobias Grøndahl sendte Elverum i ledelsen bare sekunder senere.

Men i det kampuret indikerte at kampen var over, ble ØIF Arendal tildelt nok et straffekast – og denne gangen var det André Lindboe som kløv fram.

Og denne gangen klarte ikke Emil Kheri Imsgard å avverge forsøket fra sju meter – og dermed endte kampen med poengdeling.

Det endelige resultatet ble 27–27.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags