Politiet fortsetter fredag arbeidet med å kartlegge og etterforske den dramatiske trafikkulykken som fant sted i Storhamargata i Hamar tidlig torsdag formiddag. Torsdag kveld ble det klart at en bussjåfør er pågrepet og siktet etter hendelsen.

– Arbeidet med vitneavhør og avhør av siktede, samt gjennomgang av videomateriale og en rekke beslag vil pågå gjennom dagen, sier politiadvokat Julie Dalsveen til Ringsaker Blad, fredag formiddag.

– Etterforsker bredt

Videre vil politiet i samarbeid med Statens vegvesen ha en teknisk gjennomgang av de involverte kjøretøyene, hvor bussen som forårsaket ulykken naturligvis er av spesiell interesse, opplyser Dalsveen.

– Siden det dreier seg om tunge kjøretøy er også havarikommisjonen varslet. Arbeidet med dette vil pågå framover i tid, sier hun.

– Når det gjelder ulykkesårsaken har det blitt spekulert i både teknisk svikt i kjøretøy og at sjåføren har hatt et illebefinnende. Kan politiet si noe mer om dette?

– Nei, vi har siktet sjåføren av denne bussen for uaktsom kjøring, etter vegtrafikkloven § 3, og det er det vi jobber etter nå. Når det er sagt, så etterforsker vi bredt, og vi vil gjøre undersøkelser for å avklare forholdene rundt det tekniske. På nåværende tidspunkt kan vi ikke utelukke tekniske feil, svar politiadvokaten.

To kvartaler

Det var rundt klokken 12.40 torsdag ettermiddag at politiet fikk melding om en omfattende trafikkulykke i Hamar sentrum, der 13 personer og flere kjøretøy var involvert.

10 av de 13 personene skal ha befunnet seg i de tre involverte kjøretøyene, to busser og en maxitaxi. Videre skal de 3 siste involverte personene ha befunnet seg til fots på fortauet langs Storhamargata. Åstedet strekker seg over to kvartaler, og det ble også skader på bygninger i området ved Stortorget. Både den historiske Basarbygningen og Rema 1000 Basarene-bygget ble skadet.

Kun én av de involverte i ulykken kategoriseres som skadd, og i henhold til opplysninger fra politiet skal denne personen skal ha befunnet seg i ett av kjøretøyene.

Med tanke på at det var flere store kjøretøy involvert i hendelsen, midt i sentrum av en by, uttrykte Dalsveen torsdag at det hele kunne endt mye verre.

– Det har gått relativt bra, omstendighetene tatt i betraktning, sa politiadvokaten overfor RB.

Klokken 18.46, torsdag kveld, opplyste politiet på Twitter at Storhamargata var ryddet og åpnet for trafikk igjen.

Flere kjøretøy og til sammen 13 personer, ifølge politiet, var torsdag ettermiddag involvert i en omfattende trafikkulykke i Storhamargata ved Stortorget i Hamar sentrum. Rema 1000 Basarene-bygget og Basarbygningen har også blitt påført skader i hendelsen. (Video: Maria Lønning Vilster)