Slik påvirkes Østlendingen av koronaviruset

FULL FART: Det er bare nettdesken og papirdesken som er på plass i Østlendingens lokaler nå. Journalistene har hjemmekontor. Ståle Johan Berg, Erik Moe og Magnus Torp Antonsen står på.

FULL FART: Det er bare nettdesken og papirdesken som er på plass i Østlendingens lokaler nå. Journalistene har hjemmekontor. Ståle Johan Berg, Erik Moe og Magnus Torp Antonsen står på. Foto:

Journalistene har hjemmekontor. Det samme har salgsavdelingen. Det er nesten tomt på hovedkontoret vårt i Elverum.

DEL

Fredag sitter bare papirdesken, nyhetsledelsen og nettdesken på jobb i Gaarderbakken. Alle andre jobber hjemmefra.

Kontorlokalene i Elverum er stengt for besøkende. Generelt følger vi rådene fra myndighetene. Vil du ha tak i oss, kan du ringe sentralbordet på 62 40 00 00.

Vi har noen i karantene fordi de har vært i utlandet, men disse står på hjemmefra. Den eneste forskjellen er at de ikke får gå ut av huset sitt. Journalistene på hjemmekontor derimot, jobber som normalt.

Få siste nytt om koronaviruset HER.

I praksis betyr dette at vi fint greier å dekke det lokale nyhetsbildet, men i steden for det daglige morgenmøtet 08.30, ringer nyhetsredaktør Magnus Torp Antonsen alle journalistene og prøver å prioritere deretter.

Først og fremst handler det nå om å fange opp konsekvensene koronaviruset har for lokale forhold. Men vi forsøker også å gi leserne nyheter som ikke har ordet "korona" i seg.

På nett følger vi situasjonen tett. Den endrer seg nesten time for time. Vi har måttet endre på saker, vinkle om og gjøre justeringer fordi sakene nærmest er blitt utdatert. Det kommer stadig ny informasjon fra myndighetene som snur om på hverdagen til folk.

Det er Ståle Johan Berg, som fikk fast jobb i januar, som holder fortet på nett på dagtid. På kveldstid og helga er det Vegard Sandberg og Kjetil Brorson Dahl som gir deg siste nytt sammen med journalisten som er på vakt.

– I dag har vi så mange verktøy å måle trafikken med at vi ganske enkelt kan se hva folk er opptatt av å lese. Med dette i bakhodet er målet å gi leserne det de er ute etter av informasjon, sier Berg.

Vi har lagt oss på en linje der viktig informasjon fra myndighetene og kommunene legges ut åpent. Resten må du være abonnent for å lese.

Erik Moe og Anita Høiby Gotehus syr sammen papirproduktet sammen med Gard Øien og Sol Østhagen.

– Når vi lager papiravisa, tenker jeg at vi skal få med bredden i informasjonen, både når det gjelder lokale forhold og de viktigste nyhetene fra sentralt hold, sier Erik Moe.

Men det er ikke til å stikke under en stol at når situasjonen forandrer seg så raskt, bør alle som har mulighet til det, gå inn på Østlendingen.no og registrere seg. Abonnerer du på papiravisen, har du tilgang til alt av innhold på nettsidene våre.

Som nevnt, har også alle på salgsavdelingen hjemmekontor.

Har du behov for kundeservice, ringer du 32 27 70 04.

Husk å tipse oss på redaksjonen@ostlendingen.no eller ring oss på 62 40 00 00.

Artikkeltags