Anne Kjersti Kalvå viste svært lovende takter og utklasset konkurrentene sine på lørdagens 10 kilometer i klassisk stil.

Østberg tilbake

Det har gått rykter om 30-åringens solide sesongoppkjøring, og i vinterens første distanserenn viste trønderen Kalvå også form. Hun koblet grepet om rennet tidlig, og hun gikk bare bedre og bedre utover.

– Det var en god følelse i dag. Skikkelig kult å være på start i et skirenn igjen. Jeg føler at jeg har tatt steg siden i fjor, og det er godt å få det ut i konkurranse, sa Kalvå til NRK.

Hun fikk hardest konkurranse av Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og tsjekkeren Katerina Janatova. I mål var hun 31,7 sekunder foran toer Weng.

Nerver for Smedås

For Smedås sin del, så endte hun opp på 24. plass, 2.14 minutter bak Kalvå. Selv skylder hun på dårlig nattesøvn i forkant av åpningen.

Årsaken til det var nerver.

– I dag var det skikkelig tungt. Jeg hadde nok litt for mye nerver og har brukt mye krefter på å glede meg til selve åpningen, og da har jeg ikke klart å regulere spenningsnivået, sier Smedås, som tross et dårlig resultat, er i godt humør.

Søndag braker det løs med ny øvelse, 10 kilometer fristil.

– Det er jo litt kjedelig at det skulle gå så dårlig i dag, men det kommer en ny dag i morgen. Så det kan bare gå oppover herfra. Så skal jeg prøve å sove litt bedre i natt, smiler Smedås.

Verdenscupåpningen skjer i finske Ruka neste helg.