Store snømengder øker skredfaren i Trysilfjellet

STORE SNØMENGDER: De store snømendgene som har falt over Trysil de siste dagene, har ført til en økt snøskredfare i fjellet.

STORE SNØMENGDER: De store snømendgene som har falt over Trysil de siste dagene, har ført til en økt snøskredfare i fjellet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Driftssjefen i Skistar ber folk om å være svært forsiktige når de oppholder seg i bratte partier på nordsiden av Trysilfjellet. Onsdag ble de mest rasutsatte områdene oppgradert fra to til tre på faregradsskalaen for snøskred.

DEL

– I løypene i skianlegget er det ingen skredfare, men i bratte området på nordsiden av fjellet kan det enkelte plasser være uttrykt for skred. Her vil jeg råde folk til å være svært forsiktige ved å oppholde seg, og til aldri å gå dit alene, sier Jan Linstad.

60 cm nysnø

Siden natt til 1. juledag har det kommet nesten 60 centimeter snø i Trysil, slik at det nå er 110 meter på målestasjonene ved Skihytta og i Fageråsen.

Temperaturene har steget til rundt og over null, slik at mye av snøen som ligger i fjellet er tung. På toppen har det blåst friskt i romjulen, men ettersom vinden nå har avtatt, og det fram mot helgen ikke er meldt om store snømengder, tror ikke Linstad at det vil være fare for økt snøskredfare i fjellet.

– Vi har hatt sørøstlig vind i fjellet de siste dagene. Denne har bidratt til at skredfaren har økt, men inn mot helgen er det meldt bedre vær, så derfor vil ventelig skredfaren avta, sier driftslederen.

Han forteller at det er helt trygt å oppholde seg i de oppkjørte løypene i fjellet, både på nord- og sørsiden, og at det kun er i de bratte partiene utenfor løypene, på nordsiden, der det er mer enn 25 graders helling, at det kan gå skred.

– Følg med på nettet

Linstad anbefaler folk som er i Trysilfjellet, eller skal dra til fjells om å følge med på vær- og skredinformasjon på nettsiden til Skistar Trysil.

– Her finner man alltid oppdaterte varsler, sier han.

På nettsiden ble det onsdag klokken 13.27 lagt ut dette varselet: «Menneskelig utløste og spontane skred er sannsynlig. Vær veldig forsiktig i skredutsatte områder.»

Artikkeltags