Etter to snøfattige vintre i lavlandet: – Nå er det snø nok til alle

UT PÅ SKI: Elevene på Jønsrud skole i Løten er mye ute hele året, men med snø og skiføre blir det ekstra mye å finne på. Her er Karl-Johannes Lindstrøm og Sebastian M. Pedersen på veg ned unnarennet i Olaspretten, som er skolens egen hoppbakke.

UT PÅ SKI: Elevene på Jønsrud skole i Løten er mye ute hele året, men med snø og skiføre blir det ekstra mye å finne på. Her er Karl-Johannes Lindstrøm og Sebastian M. Pedersen på veg ned unnarennet i Olaspretten, som er skolens egen hoppbakke. Foto:

Etter to snøfattige vintre nede i bygda kunne Løtenløyper denne uka endelig kjøre opp skispor i Mosjømarka og ved flere av barnehagene og skolene.

DEL

På jordene og i skogkanten ved Jønsrud skole i Nordbygda var det full fart med lek og læring torsdag morgen.

– Ikke alle elevene våre har hatt ski på beina før. Men bare se på dem, jeg blir så imponert, sier lærer Terje Nyland.

Rundt ham er det bare blide ansikter å se, de fleste godt innpakket i luer og skjerf, og med blikket festet på skituppene.

– Det er så viktig med lokale løyper, så unga kommer seg ut på ski uten skyss, sier Nyland.

Blir mer etter hvert

Også ved Løtenhallen i sentrum er det nå kjørt opp skispor, til glede for små og store. Fra Østvang skole er det mulig å gå på ski til Mosjøen.

– Foreløpig er det kjørt opp en runde på 10 kilometer der. Det blir mer etter hvert, sier Sverre Vidar Engen i Løtenløyper.

Andelslaget drifter et løypenett på godt over 100 kilometer, men de siste par årene er det bare løypene oppe i fjellet som har fått snø nok til å bli kjørt opp. Der har det til gjengjeld vært skiføre til 17. mai.

Denne sesongen ser ut til å kunne bli en god, gammeldags vinter med snø nok til alle, fastslår Engen.

– Det er over én meter i fjellet og rundt 30 centimeter i Mosjømarka, melder han.

Låner ut utstyr

På flere av skolene i Løten er det også skøyteis. Dermed er det mange muligheter til å nyte det som vinteren har å by på.

– Vi har en del ekstra utstyr på skolen, både ski og skøyter, hvis noen av elevene ikke har, sier lærer Marit Schjerpen på Jønsrud.

LES OGSÅ: Rundt én meter snø i Løtenfjellet, og snart blir det mer: – På tide å måke taket

Artikkeltags