Det er Vermundsjøen velforening på Åsnes Finnskog som har satt i gang prosjektet.

Gapahuken skal være ferdig og bli innviet i løpet av høsten.

Og ikke minst – den skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å tilbringe en stund under tak med en fenomenal utsikt over Vermundsjøen mot kirken og Vermundsberget.

Har fått støtte

– Vi har søkt midler til prosjektet og fått det fra Finnskogen Natur – og kulturpark. Det dekker materialutgiftene. Støtte har vi også fått fra Finnskogen friluftsråd. Selve arbeidet blir gjennomført på dugnad, forteller Finn Erik Vermundsberget som sammen med Bjørn Høklingen, begge sentrale i velforeningen, er prosjektansvarlig.

Gapahuken settes opp ved sjøkanten, ikke langt fra den offentlige rasteplassen ved fylkesveg 206 ved Vermundsjøen.

Det skal også ryddes i kratt og lages en sti fra gapahuken og ned til vannet, som er bare få meter fra bygget.

– Ettersom det er rasteplass her, er det også gode parkeringsmuligheter. Det gjør at man mer eller mindre kan gå rett ut av bilen og inn i gapahuken, sier Vermundsberget.

Dugnad

Selve jobben med gapahuken utføres altså på dugnad. Med har det også vært noen ungdommer som har lagt ned en god innsats og jobb.

Gapahuken skal innvies med litt pomp og prakt i løpet av høsten.

– Vi har ikke noen dato for det ennå, og vi har heller ikke satt opp noe program for den seansen ennå. Men noe skal vi finne på, lover Vermundsberget.

På andre siden av fylkesvegen ligger Cafè Finnskog og Vermundsjøen samfunnshus, begge i kort gangavstand fra rasteplass og gapahuk.

– Vi håper at gapahuken vil bli mye og pent brukt. Og vi har ingen grunn til å tro annet, sier Finn Erik Vermundsberget i Vermundsjøen vel.

Det skjer ellers mye på og rundt sjøen med båter på vannet sommerstid og fly om vinteren.