Influensaen nærmer seg – ønsker at flest mulig vaksinerer seg

KLAR OPPFORDRING: Fra venstre kommunelege Terje Christiansen, Marianne Eek Steimler, Ragni  Skogrand, Trude Jensen og Linda Strand, som oppfordrer folk til å ta influensavaksinen.

KLAR OPPFORDRING: Fra venstre kommunelege Terje Christiansen, Marianne Eek Steimler, Ragni Skogrand, Trude Jensen og Linda Strand, som oppfordrer folk til å ta influensavaksinen. Foto:

– Nå er det viktig at folk vaksinerer seg mot høstens influensa. Den er på veg. Spesielt ønsker vi at alle som jobber med andre folk, som de i helsevesenet, lar seg vaksinere. Det er en viktig del av det forebyggende arbeidet.

DEL

Det sier kommunelege for de tre Solør-kommunene, Terje Christiansen, og helsesykepleierne i Våler, Åsnes og Grue. De har nå vært samlet for å legge strategien for høstens vaksinering.

Vaksinen vil komme i løpet av uke 41, som starter 7. oktober. D starter den nasjonale utsendelsen av vaksinen, og det er foreløpig ikke mulig å si hvilken dag vaksineringen starter i Solør.

– Det vil bli orientert om og kunngjort om det når vi vet eksakt når vi har vaksinen og kan starte. I utgangspunktet er det mulig for alle som vil ha vaksinen, å få den. Vi ønsker at alt helsepersonell tar den. Det er veldig uheldig hvis helsepersonell blir syke og bringer med seg smitten til den de er hos og behandler.

– Vi anbefaler også alle over 65 år å ta den, samt barn, unge og voksne som blant annet har diabetes. Det er veldig viktig å få flere og flere til å vaksinere seg, sier kommunelege Christiansen og helsesykepleierne Ragni Skogrand i Grue, Trude Jensen i Åsnes og Marianne Eek Steimler i Våler.

Artikkeltags