Hit kommer det hvert år mange for å jakte på godbitene: – Det er litt mer usikkert hva folk er ute etter nå

I SVING: Harald Nordvang i ferd med å selge et sengeteppe Lena Karlsen fra Våler falt for.

I SVING: Harald Nordvang i ferd med å selge et sengeteppe Lena Karlsen fra Våler falt for. Foto:

Januar trenger ikke være en kjedelig måned. Den er det heller ikke for mellom 500 – og 600 personer som år etter år kommer til Hof samfunnshus for å jakte på godbitene og samlerobjektene.

DEL

Det er nemlig tid for Hofmessa igjen, og det skjer på Hof samfunnshus. Meierigården Brukt og Antikk as med Bjørn Vidar Sletten i spissen står for det hel. Det er sjette året på rad at messa arrangeres.

Fra Oslo, Odalen, Solør, Hamar og Elverum kommer det 15 utstillere og selgere med godbiter som det til tider blir ganske hard kamp om.

– Det sosiale viktigst

I god tid før dørene åpnes lørdag og søndag pleier det å være lang kø av spesielt samlere som er på jakt etter noe de mangler i sine samlinger. Postkort har vært en sikker slager, og slike vil det bli jaktet på denne helga også.

– Det er litt mer usikkert hva folk er ute etter nå. Før var det mye glass og porselen. Nå er det en ny generasjon som besøker messene og markedene. Jeg er ikke helt sikker på hva de er mest på jakt etter. Vi får se, sier Harald Nordvang på Ridabu. Han er fast utstiller og selger på Hofmessa.

Den må bevares for framtida. For det er den kanskje aller triveligste han er på.

– Aller viktigst er det sosiale. Der treffer jeg de folkene jeg ikke ser så mye til ellers. Praten er nesten like viktig som salget. Hofmessa er passe stor. Den er mer oversiktlig og blir ikke så masete som de aller største. Jeg håper virkelig at Bjørn Vidar Sletten komme til å holde på i mange år ennå med denne messa, sier Nordvang, opprinnelig fra Flisa, men nå altså bosatt på Ridabu.

– Hva skal du lokke kundene med under messa til helga?

– Det er jeg ikke helt sikker på ennå. Jeg er i gang med å sortere sakene. Mest trolig blir det bruksting som er lett å selge. Men som sagt, for meg er det viktigste ikke å selge så mye, men oppleve det sosiale, sier Harald Nordvang.

Festhelg for mange

Hofmessa i januar og Hof-markedet i mai er blitt skikkelige festhelger for mange. Hofmessa er den største antikk-, brukt-, retro – og samlermessa i mange mils omkrets.

Mange kommer for å jakte på godbitene, mens andre kommer for å oppleve den kampen uten selv å være så opptatt av å handle.

POPULÆRT:  Ingjerd Kagnes og Henning Fengsrud  studerer glass. I midten messegeneralen i Solør, Bjørn Vidar Sletten.

POPULÆRT: Ingjerd Kagnes og Henning Fengsrud studerer glass. I midten messegeneralen i Solør, Bjørn Vidar Sletten. Foto:

Folk kommer fra nærmiljøet, fra Odal-kommunene, fra Hamar og Elverum, noen også enda mer langvegsfarende for å oppleve et skikkelig marked i Solør som er på akkurat den passe størrelsen når det gjelder oversiktlighet og mulighet til å komme seg fram til bordene for en handel.

Kafeteriaen er åpen hele helga med lapskaus, kaffe og vafler om mulighet til å diskutere så vel messa som andre aktuelle saker og hendelser.

– Det sosiale er veldig viktig, kanskje det aller viktigste når alt kommer til alt, sier utstiller og selger Harald Nordvang.

– Det er viktig at slike messer og samlinger fortsetter. Det er synd at det ikke lenger er den samme store interessen for auksjoner, fortsetter Nordvang.

Artikkeltags